MXp

Reflektioner om samhälle, yttrandefrihet & demokrati

Bästa fågelskrämman Assar Lindbeck eller Carl Bildt

Publicerad 2014-04-23 17:06:00 i Krönika,


Balkongen vätter mot öster. Det är fjärdedagpåsk. Solen lyser in över mej och mitt skrivbord och den skirgröna rönnen och den ståtliga björken. Över balkongräcket ser jag en ny skimrande dag i vardande. Om en timme ska hissen ta mej ned till tvättstugan fyra våningar ned.

Får en idé. Behöver ett ansikte. Var hittar jag ett tydligt lagom stort ansikte? Dagens Nyheter, Hemmets Veckotidning, Svensk Damtidning. Inga passande ansikten.

Men nu hittar jag ett. Assar Lindbeck. Tidskriftshögen med DSM. Nr 5/2013. Fäster det på mattpiskans huvud. Hänger upp det i klädlinan. Professor Lindbeck gör sej bra. Och bör bidra perfekt i min idé.

Urbota trött på duvornas besök! Någon högst upp matar duvorna så att de med förkärlek också gärna tittar in på andra balkonger. Har tröttnat på att behöva rengöra balkongräcket, balkonggolvet från duvospillning. Nu hoppas jag att Assar Lindbeck ska fungera väl som fågelskrämma. Dessutom har jag i klädlinan hängt upp fyra DVD-skivor som reflekterar solljuset och i vinden snurrar avskräckande.

Men vad händer senare vid 16-tiden när solen lämnat österlägesbalkongen? Till min bedrövelse kommer en drasut till duva och helt sonika slår sej ned på balkongräcket! Nu plockar jag ned Assar Lindbecks gemytliga nuna. Den som är obekant med Lindbeck kan betrakta hans ansikte i följande YouTube (21:06) - ett lysande föredrag förresten!

Nu sätter jag upp Carl Bildt med ett mera monumentalt anlete, vilket torde få varje duva att fly från hela Miljonprojektets alla balkonger.

Skulle någon uppfatta duvokriget ovan som något anticolumbanskt vill jag visa på min kärlek till all himlens fåglar.

En förmiddag 1998 sitter Brita min fru och jag i vår lilla Citroen på en P-plats i Huds moar i Bohuslän. Vi har just bestämt oss för att jag ska sluta mitt kyrkoherdejobb i Foss, Munkedal. Vi har dragit oss undan på förmiddan för eftertanke och reflektioner över hur det ska bli utan att ha jobb och lön.

Med förundran och häpenhet sitter vi stilla och betraktar en liten söt talgoxe som ryttlar (hovrar) intill backspegeln vid sidorutan där Brita sitter. Hur länge talgoxen blir kvar intill Brita är svårt att uppskatta. Kanske inemot en minut...

Vi visste en sak. Tillvaron kommer att bli tuff eftersom vi alltid levat på en lön. Nu skulle vi klara oss helt utan inkomst, eftersom facket inte kunde bidra med någonting på grund av diverse omständigheter. Men med talgoxen i Huds moar hade vi påmints om löftena ikring orden "Se på himlens fåglar".

Gissa om jag älskar himlens alla fåglar. Och alla duvor...
Och... Assar Lindbeck har förvisso mycket att säga, medan Carl Bildt är ett uppenbart hot mot säkerheten.


Dag Selander


AKTUELLT: Läs även andra intressanta bloggar om: Assar Lindbeck, Carl Bildt, fågelskrämmor, duvor, miljonprojektet, Se på fåglarna, Huds moar, Bohuslän, Munkedal ::

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Kontakt
Prenumerera och dela

Till bloggens startsida


Kategorier


MERIT WAGER om migration

JAG HAR SKRIVIT OM DETTA VANSINNIGA I ATT SVERIGE tar in människor utan att veta vilka de är – alltså utan krav på att de ska styrka sin identitet. Inga afghaner, till exempel, styrker sin identitet. De har falska handlingar som smugglarna försett dem med och med dem som grund tillåter staten Sverige att de ges uppehållstillstånd här med allt vad det innebär av förmåner, utan att vi vet om de begått grova brott i hemlandet eller om de har några syl- eller skyddsskäl överhuvudtaget. De har till och med getts – och ges kontinuerligt – medborgarskap i okänd identitet. Trots att det inte på något sätt är en mänsklig rättighet att få medborgarskap i Sverige! Det minsta invånarna och medborgarna i en civiliserad rättsstat måste kunna kräva är att staten inte gör okända människor, medborgare i andra stater, till medborgare i Sverige! Det har jag ifrågasatt och rapporterat om så många gånger att det inte går att räkna.

JAG HAR SKRIVIT OM DETTA VANSINNIGA I ATT SVERIGE har låtit tiotusentals människor söka asyl i en påstådd ålder som med stor sannolikhet i väldigt många fall har varit påhittad. Inga krav på styrkande av ålder (lika lite som styrkande av identitet) har ställts. Säger en 28-åring att han är 17 år gammal, då är han 17 år gammal. Likaså om en 36-åring med glesnande hårväxt, rynkor och ett utseende som klart motsäger hans påstående om att han är 16 eller 17 år gammal, så har det accepterats. Det har jag rapporterat om så många gånger att det inte går att räkna.

JAG HAR SKRIVIT OM DETTA VANSINNIGA I ATT SVERIGE accepterar förfalskade handlingar, lögner, asylbedrägerier, stölder och missbruk av svenska pass, att ambassader sålt visum, asylsökande med dubbla, trippla och – om jag minns rätt: upp till åtta olika identiteter. Det har jag rapporterat om så många gånger att det inte går att räkna.

ALLT DETTA finns det tillgänglig information om här på den här sidan sedan långt, långt innan journalister och politiker började sin sanslöst snigelartade omvändelse vilken sker enbart för att det inte längre går, hur gärna de än hade velat fortsätta, att låtsas som om svart är vitt och vitt är svart.

KÄLLA Margit Wager: Varför har ni inte lyssnat på oss?

Arkiv