MXp

Reflektioner om samhälle, yttrandefrihet & demokrati

Bästa fågelskrämman Assar Lindbeck eller Carl Bildt

Publicerad 2014-04-23 17:06:00 i Krönika,


Balkongen vätter mot öster. Det är fjärdedagpåsk. Solen lyser in över mej och mitt skrivbord och den skirgröna rönnen och den ståtliga björken. Över balkongräcket ser jag en ny skimrande dag i vardande. Om en timme ska hissen ta mej ned till tvättstugan fyra våningar ned.

Får en idé. Behöver ett ansikte. Var hittar jag ett tydligt lagom stort ansikte? Dagens Nyheter, Hemmets Veckotidning, Svensk Damtidning. Inga passande ansikten.

Men nu hittar jag ett. Assar Lindbeck. Tidskriftshögen med DSM. Nr 5/2013. Fäster det på mattpiskans huvud. Hänger upp det i klädlinan. Professor Lindbeck gör sej bra. Och bör bidra perfekt i min idé.

Urbota trött på duvornas besök! Någon högst upp matar duvorna så att de med förkärlek också gärna tittar in på andra balkonger. Har tröttnat på att behöva rengöra balkongräcket, balkonggolvet från duvospillning. Nu hoppas jag att Assar Lindbeck ska fungera väl som fågelskrämma. Dessutom har jag i klädlinan hängt upp fyra DVD-skivor som reflekterar solljuset och i vinden snurrar avskräckande.

Men vad händer senare vid 16-tiden när solen lämnat österlägesbalkongen? Till min bedrövelse kommer en drasut till duva och helt sonika slår sej ned på balkongräcket! Nu plockar jag ned Assar Lindbecks gemytliga nuna. Den som är obekant med Lindbeck kan betrakta hans ansikte i följande YouTube (21:06) - ett lysande föredrag förresten!

Nu sätter jag upp Carl Bildt med ett mera monumentalt anlete, vilket torde få varje duva att fly från hela Miljonprojektets alla balkonger.

Skulle någon uppfatta duvokriget ovan som något anticolumbanskt vill jag visa på min kärlek till all himlens fåglar.

En förmiddag 1998 sitter Brita min fru och jag i vår lilla Citroen på en P-plats i Huds moar i Bohuslän. Vi har just bestämt oss för att jag ska sluta mitt kyrkoherdejobb i Foss, Munkedal. Vi har dragit oss undan på förmiddan för eftertanke och reflektioner över hur det ska bli utan att ha jobb och lön.

Med förundran och häpenhet sitter vi stilla och betraktar en liten söt talgoxe som ryttlar (hovrar) intill backspegeln vid sidorutan där Brita sitter. Hur länge talgoxen blir kvar intill Brita är svårt att uppskatta. Kanske inemot en minut...

Vi visste en sak. Tillvaron kommer att bli tuff eftersom vi alltid levat på en lön. Nu skulle vi klara oss helt utan inkomst, eftersom facket inte kunde bidra med någonting på grund av diverse omständigheter. Men med talgoxen i Huds moar hade vi påmints om löftena ikring orden "Se på himlens fåglar".

Gissa om jag älskar himlens alla fåglar. Och alla duvor...
Och... Assar Lindbeck har förvisso mycket att säga, medan Carl Bildt är ett uppenbart hot mot säkerheten.


Dag Selander


AKTUELLT: Läs även andra intressanta bloggar om: Assar Lindbeck, Carl Bildt, fågelskrämmor, duvor, miljonprojektet, Se på fåglarna, Huds moar, Bohuslän, Munkedal ::

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Kontakt

dagar kvar till valetPrenumerera och dela

Till bloggens startsida


Kategorier


Arkiv