MXp

Reflektioner om samhälle, yttrandefrihet & demokrati

Valfrågorna som är minfält för politikerna

Publicerad 2014-08-31 18:45:00 i Politik,
INFÖR VALDAGEN 14/9 ÄR FÖLJANDE VALFRÅGOR RENA MINFÄLTEN FÖR POLITIKERNA OCH "SUPERKÄNSLIGA" FRÅGOR:

# Sverige och svenskar
# Invandring
# Religion
# Israel-Palestina
# hbtq
# Monarki

Hur kommer valmanskåren att reagera på politikernas och medias politiska korrekthet där Herman Lindqvists minfältsfrågor samt frågor om familj, abort, äktenskap och feminism är laddade och så superkänsliga?

Minst femton till tjugo procent (15-20 %) av väljarkåren - ja kanske upp till trettio procent - kommer att på ett eller annat sätt markera att man inte accepterar den svenska politiska korrektheten som media och de flesta politikerna terroriserar landet med.


Läs Herman Lindqvist kåseri om minfälten inför valet den 14 september


H/T: Grey

AKTUELLT: Läs även andra intressanta bloggar om: politiker, valdagen, valurnor, Sverige, svenskar, invandring, religion, Israel, Palestina, HBTQ, monarki, massinvandring, sharia, koranen, demokrati ::

TV: Svenskarnas parti valtalar i Jönköping

Publicerad 2014-08-27 16:23:00 i Politik,
Läs Jönköpings-Postens rapport från Svenskarnas parti och dess valmöte (27/8)Egentligen måste man fråga sig om det alls är vettigt att tillåta mötesfrihet, demonstration och valtal för ideologier som nationalsocialister, kommunister och islamister, vilka alla bedrivit terror och folkmord på hundratals miljoner...


H/T: PortSalut

AKTUELLT: Läs även andra intressanta bloggar om: Stefan Jacobsson, Svenskarnas parti, nazistmöte, valmöte, Jönköpingspolisen, Kristine kyrka ::

Rullstolsbunden rasism

Publicerad 2014-08-25 19:01:00 i Krönika,


Oscar Wetterlund, DN (25/8)

OSCAR WETTERLUND i Bromma förstår inte... Vi som läser dagens artikel i Dagens Nyheter förstår inte heller. (DN:s pappersupplaga har bild på Oscar i halvsidesformat på förstasidan och DN.STHLM med helsidesbild båda med text om hur F-kassan räknat ut Oscar.)

Den rullstolsbundne Oscar, 19, har djärva framtidsplaner trots sina komplexa handikapp. Många är hindren som möter en rullstolsbunden; alltifrån trottoarkanter och trösklar till somliga mänskors sätt att möta människan i rullstolen.

Att Oscar gått miste om sin personlige assistent kommer inte att hindra honom från att ta sig fram. Men det är som om en rullstolsbunden person inte sällan bemöts på ett slags rasistiskt sätt. Givetvis inte från F-kassan men på andra sättRULLSTOLSBUNDEN RASISM - Några exempel från min fru Britas rullstolsvardag. Som anhörigvårdare möter jag påtagligt hur fatalt det är att vara rullstolsbunden. Vi lever och bor i förortens bostadsbolag där man i vår huslänga har inlett stambytesarbetet. Har bostadsbolaget med Skanska lagt sig vinn om att ge service till dem som är rullstolsbundna? Knappast. Att vara rullstolsbunden är att vara utanförställd; ungefär som romerna sittande på golvet utanför ingångarna till Willys. Ren och skär rasism!

Promenaderna till och från Vårdcentralen, Apoteket och Willys upplever Brita givande och gläds åt alla leenden som möter henne. Ibland ryser jag av förskräckelse när man frågar mig hur det står till med Brita i rullstolen. Som om hon vore hjärndöd. Riktigt pinsamt blir det när en läkare frågar mig hur det står till med fru Brita; och jag försynt får påminna doktorn om att Brita sitter här och kan svara om du "frågar henne själv". Vad är detta? Rullstolsbunden rasism... bland både obildade och välutbildade.

OSCAR, 19, OCH BRITA, 72, har erfarenheter av rasistisk natur som drar skam över medborgare, invånare, kommun och stat. Den rullstolsbundna rasismen är vedervärdig var den än dyker upp i eller utanför vården.

100 000 svenskar lever med rullstol. Vem bryr sig om dessa hundratusen i valrörelsen? Nu på onsdag ska vi förtidsrösta i Biblioteket. Vilket parti röstar man på utifrån rullstolsperspektiv? De rullstolsburna som bemöts på ett rasistiskt manér är en marginell grupp och givetvis ointressant för den politiskt korrekta politikerklassen.AKTUELLT: Läs även andra intressanta bloggar om: Oscar Wetterlund, funktionshinder, F-kassan, cp-skada, rasism :: Senast uppdaterad 26/8 17:34

Om MXp


Kontakt


Min profilbild

Dag Selander

KontaktPrenumerera och dela

Till bloggens startsida


Kategorier


Arkiv