MXp

Reflektioner om samhälle, yttrandefrihet & demokrati

Aborter, barnmorskan Ellinor och samvetsfriheten i Sverige - Samvetsmanifestet

Publicerad 2014-02-28 23:44:03 i Religionsfrihet,
Var och en har rätt att tänka efter själv. Vi befinner oss vid en viktig punkt i vårt land där vi behöver lyfta fram samvetsfriheten.

Det handlar om att vi i frågor som rör våra djupaste övertygelser måste respektera vad människors samvete säger. Ett aktuellt exempel är barnmorskan Ellinor vars samvete inte accepterade aborterande.

Skriv på Samvetsmanifestet för samvetsfrihet i Sverige!


Vi är många som stöder människans okränkbara värde, en klassisk äktenskapssyn och fundament som religions- och samvetsfrihet.

Som kristna kan vi inte bara följa den statliga uppfostran eller majoriteten i media; vi kommer fortsätta tänka självständigt.


AKTUELLT: Se följande intressanta bloggar om: Läs även andra bloggares åsikter om politik, samhälle, Samvetsmanifestet, samvetsfrihet, religionsfrihet, människovärde, äktenskapssyn, barnmorskan Ellinor ::

Vad säger Finska säkerhetspolisen (och SÄPO) om Bilal Philips framträdande?

Publicerad 2014-02-28 15:59:23 i Politik,


EN MUSLIMSK GRUPP i Helsingfors har inbjudit den ökände terroraktivisten Bilal Philips till en konferens i dagarna.

Idag fredag (28/2) och imorgon lördag (1/3) är han inbjuden till Finlands huvudstad för att vara huvudtalare.Islamistisk terrorpropaganda i Norden

Bilal Philips är inte vem som helst. Han fanns med som medverkande aktivist vid WTC-attacken på 90-talet. Många länder har 'bannlyst' honom. Bilal Philips har förbjudits komma till Kenya för länkar till terroraktiviteter. Kanada, Australien, Tyskland och Storbritannien samt USA har stämplat honom som konspiratör av WTC-bombningen. Så frågan är hur Finland och finska säkerhetstjänsten agerar? - Video: Unindicted Co-Conspirator In Wtc Bombing Sheik Bilal Philips

Hur många muslimer i Stockholm och Sverige tar Finlandsbåten över till Helsingfors... Hur många muslimer i Sverige lyssnar regelbundet på Philips? Se den utförliga sidan på wikipedia. Bilal Philips och hans videos från Islamic Information Center och TV-sändningar, Peace TV, via Dubai och Qatar?

Eventet med Bilal Philips idag och imorgon i Helsingfors är det märkbart tyst om. Vad har massmedia i Finland sagt? Vad säger svenska Säpo? Är det någon som känner till huruvida muslimeventet med terroristen Bilal Philips alls äger rum?


AKTUELLT: Se följande intressanta bloggar om: politik, samhälle, islamism, Bilal Philips, Helsingfors, Islamic Information Center, World Trade Center, Kenya, Kanada, Tyskland, Storbritannien, USA, Peace TV ::

Är det "islamofobiskt" att skylla islam för islamisk terrorism?

Publicerad 2014-02-26 23:12:00 i Islamisering,


Den brittiska regeringen har spenderat miljontals pund under de senaste åren på det så kallade Prevent-programmet för att stoppa muslimer i landet från att påverkas av radikala jihadister.

Prevent är tänkt att fungera som en strategi mot terrorism, men många hävdar att programmet är kontraproduktivt och många muslimer säger att detta är uppenbar diskriminering av myndigheterna, enligt vad RT:s Laura Smith rapporterar.Syndabockar

Det brittiska Prevent-programmet har enligt många muslimer gjort dem till syndabockar för islamisk terror.

I Sverige bör vi fråga oss om det är islamofobiskt att skylla islam för islamisk terror, vilket islamkritik bl.a. hävdar...

AKTUELLT: Se följande intressanta bloggar om: politik, samhälle, muslimer, islam, Prevent-programmet, Storbritannien, syndabockar, islamkritik ::

Om MXp


Kontakt


Min profilbild

Dag Selander

KontaktPrenumerera och dela

Till bloggens startsida


Kategorier


Arkiv