MXp

Reflektioner om samhälle, yttrandefrihet & demokrati

Adventskrönika om kryddnejlikor, BB och Oljeberget

Publicerad 2014-11-30 22:50:00 i Krönika,


 ...

För ovanlighetens skull delas här tre högst

personliga reflektioner i Adventstid:1. Nejlikor, 2. BB, 3. Oljeberget1. NEJLIKOR

Adventstid på Willys betyder också att Glöggen (2,5 %) ställts fram för kunderna. Kyrkan på Råslätt bjöd på glögg vid julbönen häromåret. Tjänstgörande prelat Birgitta Aschan förtäljde: ”Du kan dricka den här glöggen och ändå köra bil”, det vill säga det var glögg som var stark som svagdricka (2,5 %).

Själv dricker jag med kär hustru Brita glögg med förtjusning. En särskild anledning till min förtjusning är att glöggen innehåller inte bara kanel, ingefära, kardemumma, pomeransskal utan också och framför allt den ljuvliga kryddnejlikan; och den kryddan påminner mej om mina gamla goda tider som ostmästarvikarie. Glöggens nejlika för mej tillbaka till en speciell sommar med Västerbottensost och Svecia - http://wordwithworks.wordpress.com/2014/11/12/vasterbottensosten-kung-och-kronstamplad/ - samt även just Kryddost – en ost som ibland tillverkades när mjölkkvaliteten var sämre på grund av foderbyten och många sindjur.

2. BB

Den 24 november 1967 föddes vår lilla Cecilia på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Hon vägde bara 2,2 och fick börja livet med tre veckor i kuvös. Eftersom föräldrarna var svenskkyrkliga var det naturligt att den lilla nöddöptes drygt en vecka gammal på Första Advent.

Under eftermiddagen i samband med adventsmiddagen påminde Cecilias mamma Brita dopförrättaren Eric Segelberg som var lärare i religionshistoria vid teologiska fakulteten i Uppsala vad han sagt vid en föreläsning: ”I det gamla Egypten fanns det prästinnor – mycket vanligt i hedniska religioner.” Han log och berättade att han skulle föreläsa i USA kommande vecka; då skulle han berätta om detta dop på Akademiska, då han var tvungen att bära munskydd; hans doktorsavhandling handlade om Mandéer; de använde munskydd i sina riter. *

3. OLJEBERGET

Advent är väntans tider. Tider som är apokalyptiska tider. Väntan på att Kristus återkommer som han lämnade sina efterföljare och lärjungar på Oljeberget. Han ska återkomma som han lämnade oss.

En tankeväckande text av Aril Edvardsen i Troens bevis belyser de apokalyptiska tiderna:

1. Jesus varnade om faran för mänsklighetens utplåning.
2. Massutrotningsvapen som är gömda vid Eufrats område.
3. Kontroll över varje människa genom digital teknologi och det universella identifikationsmärket.
4. Den globala visuella revolutionen

Läs avsnitt 4 om Oljeberget i texten Apokalyptiska

tider http://www.tidenstecken.se/apokalyp-tider.htmFOTNOT
* Eric Segelberg citeras också i en MXp-text om Kvinnochauvinism http://mxp2.se/2014/november/kvinnochauvinismen-spelar-i-all-svenskan-mannen-spelar-i-div-7.html#comment  

Dag Selander

AKTUELLT: Läs även andra intressanta bloggar om: Oljeberget, Advent, glögg, kryddnejlikor, kryddost, kuvös, BB, nöddop, Eric Segelberg, prästinnor, mandeism, Kristi återkomst, Willys, Råslätt, apokalyptisk ::

Kvinnochauvinismen spelar i Allsvenskan och männen spelar i div. 7

Publicerad 2014-11-28 22:22:00 i Politik,


KVINNOCHAUVINISMEN i Sverige har utvecklat sig vida värre än de sämsta och värsta uttrycken för Manschauvinism i historien.

Kvinnochauvinismen har med extrem feminism blivit en religiös ideologi som alla måste erkänna, vilket tydligt märks i Riksdagen. Den politiker som inte säger sig vara feminist kan sägas vara extremist och rasist; det är Sahlinismens verklighet.

En helt lysande text om Kvinnochauvinism - enligt vår mening den absolut förnämsta på årtionden - är skriven av JULIA CAESAR och har rubriken Kvinnors makt och mäns sårbarhet:

 ...


ETT EXEMPEL PÅ KVINNOCHAUVINISM är världens första feministiska utrikesminister Margot Wallström.

Att vara kvinna i kvinnochauvinismens Sverige innebär att hon har makt, all makt och maktanspråk.

Hon är i sin överlägsenhet makthavare i ett land där det inte finns plats för en människa att vara man.

Att vara man i kvinnochauvinismens Sverige är som att vara icke-muslim i en islamisk stat. Han är rättslös och utan yttranderätt.

Att inte erkänna kvinnochauvinismen med sin inbyggda feminism leder till utanförskap i åsiktskorridoren.

Att inte ställa upp för denna ideologi vedergälls med diverse politiska bannbullor.

Kvinnornas maktspel utövas i Allsvenskan medan männen kan ses dribbla med maktens överblivna smulor i division 7 i bästa fall.

Att hävda att män och kvinnor är "jämlika & olika" (enligt det bibliska tänkandet) betraktas givetvis av feminismen som religiös fanatism och ses som uttryck för amsagor.

LÄS Julia Caesars text om Kvinnors makt och mäns sårbarhet på sajten Snaphanen

.

AKTUELLT: Läs även andra intressanta bloggar om: Julia Caesar, kvinnochauvinism, manschauvinism, Snaphanen, Stefan Löfvén, Margot Wallström, Abbas, Israel, Palestina ::

Di-debatt: Borde inte SD se till att fälla regeringen?

Publicerad 2014-11-23 11:35:00 i Politik,


SVERIGE behöver inte en socialistregim. Det är budskapet på Di-debatt:

Dagens Industri

"Det vore oansvarigt och ynkligt att inte våga stå upp mot socialisterna och på allvar ta sig an uppgiften att sätta den svenska skutan på rätt köl.

Och de måste inse att den misslyckade och alltmer förödande invandringspolitiken riskerar den svenska välfärden och är på god väg att växa de ansvariga politikerna över huvudet.

Sverigedemokraterna är tydliga – men de är inte ensamma – i uppfattningen att Sverige inte kan fortsätta att ta emot fyra fem gånger fler invandrare per capita än snittet i EU och väsentligt många fler än något annat europeiskt land.

Den politiska debatten skulle – även ur SD:s synvinkel – må bra av att lyssna på redan etablerade invandrares röst. De är svåra att beskyllas för att vara rasister och de är bevisligen realister som iakttagit förändringarna i vårt samhälle ur sitt eget initierade perspektiv" skriver Ian Wachtmeister på Di-debatt.FLER OCH FLER riksdagsledamöter, MÅNGA, MÅNGA kommunpolitiker samt ALLTFLER bland vanligt folk har insett att svensk asyl-och invandringspolitik INTE kan fortsätta på den inslagna vägen UTAN med snar nödvändighet MÅSTE förändras.

Folkflertalet inser att den förda politiken bl.a. har lett till:

att den svenska skolan delvis har havererat,

att svensk sjukvård har stora problem,

att äldreomsorgen saknar resurser,

att många pensionärer får det sämre,

att utanförskapet ökar samt

att demokratin med dess fri- och rättigheter - trosfriheten och yttrandefriheten - tycks begränsas och ifrågasättas till förmån för islamismens ideologi.

SE den läsvärda texten SD borde fälla regeringen.AKTUELLT: AB De rödgröna tappar, Expressen Gapet mellan de två blocken, DN Mätningen som kan påverka inför budgetomröstningen", SvD Ökad dramatik i spel om nyval, Läs även andra intressanta bloggar om: Ian Wachtmeister, Dagens Industri, SD, demokrati, asylpolitik, invandringspolitik ::

Om MXp


Kontakt


Min profilbild

Dag Selander

KontaktPrenumerera och dela

Till bloggens startsida


Kategorier


Arkiv