MXp

Reflektioner om samhälle, yttrandefrihet & demokrati

Mellanösternanalytiker läxar upp Europa

Publicerad 2015-01-30 04:17:00 i Israel,


CAROLINE GLICK läxar upp den danske ambassadören (12 dec. 2014) Diplomatiskt drama i Europa-Israel-panel vid Jerusalem Post diplomatic Conference i Jerusalem.

Caroline Glick "talar ut" om förhållandet Israel-Europa med Danmarks ambassadör Jesper Vahr:Hasby Award 2015 för bästa Israel-kommentator tilldelades Caroline Glick.


H/T: The Golany Spy and Ralph Haglund.

Caroline Glicks uppläxande av den danske diplomaten Jesper Vahr kommer att bli en klassiker.

Uppläxandet gäller Europa och dess partiska förhållningssätt gentemot Israel.

Kritiken omfattar inte minst Sverige på grund av dess antiisraeliska politik med bl.a. Carl Bildt, Margot Wallström och Stefan Löfven.

Caroline Glick är också känd för sin politiska satir i Latma TV. Min favorit är We Con the World:


Den svenska vänstern fanns med på skeppet MV/Mavi Marmara till Gaza...

Den politiskt korrekta maffian med Sahlinismen och Expo betraktar givetvis Latma TV:s Caroline Glick som extremist...


AKTUELLT: Läs även andra intressanta bloggar om: Israel, Palestina, Caroline Glick, Carl Bildt, Margot Wallström, Stefan Löfven ::

Riksdagens autokrati har tagit död på demokratin

Publicerad 2015-01-26 21:22:06 i Politik,


VEM HAR DEN EGENTLIGA POLITISKA MAKTEN I SVERIGE?

Boken KNAPPTRYCKAR-KOMPANIET är en studie av makten i riksdagen av national-ekonomen f.d. riksdagsledamoten ANNE-MARIE PÅLSSON.

"Den förväntan och stolthet jag kände inför uppdraget hösten 2002, när jag blev invald i riksdagen som moderaternas första namn, ersattes steg för steg av frustration, irritation och ibland ren ilska. För en riksdagsledamot är nämligen frihetsgraderna få, egna analyser och slutsatser uteslutna och initiativ utanför de fastställda ramarna föga uppskattade. Inte heller frågor till partiets ledning — ens de som ställdes blott för att stilla nyfikenhet — välkomnades." (Knapptryckarkompaniet, sid. 9).

"Samma evolutionära logik som förklarar varför de starkaste - mest anpassningsbara - arterna överlever kan användas för att förklara varför makten nås av dem som önskar makt mer än någon annat. För de extrema maktpolitikerna betyder ideologin föga. I stället är deras förmåga att anpassa sig och regelmässigt dagtinga med sitt samvete för att nå makten och behålla den närmast gränslös." (Knapptryckarkompaniet, sid 36).

ANNE-MARIE PÅLSSON intervjuas av Anita Kratz:H/T: Snaphanen

Maktspelet och maktutövandet, autokratin och maktmissbruket i Riksdagen går helt på tvärs mot det som var tänkt, nämligen att politikerna skulle vara svenska folkets förtroendevalda.

Docenten och nationalekonomen Anne-Marie Pålsson talar i boken Knapptryckar-kompaniet och i intervjun ovan om makten och maktpolitikerna.

Den som frågar sig: 'Vart tog demokratin vägen?' måste inse att autokratin har tagit över.


AKTUELLT: Läs även andra intressanta bloggar om: Anne-Marie Pålsson, Knapptryckarkompaniet, makt, maktmissbruk, autokrati, demokrati, riksdag ::

Avslöjande debatt med Sahlin, Fazlhashemi och Jomshof

Publicerad 2015-01-23 22:11:39 i Politik,


SVT:s Agenda den 12 januari ger en exklusiv inblick i de respektive debattörernas föreställningsvärld.

Mona Sahlin (S), Mohammad Fazlhashemi (professor) och Richard Jomshof (SD) debatterar utifrån tre helt åtskilda och olika världar.

Dessa tre världar - Sahlinismens propaganda, Fazlhashemis politiskt korrekta islam samt Jomshofs islamkritiska politik - illustrerar den komplexa svenska verkligheten.
Fredagsfilmen av Jan Milld om TERROR i Sverige
ger oss en dagsaktuell och synnerligen allvarlig krisrapport:


Sahlinismen och Löfvenministrarna bidrar med sin blåögdhet (läs: moderata politik) inte till att stoppa terrorn...

utan bidrar till att förvärra det rödgröna (läs: Socialist-Islamiska) terrorhotet mot Sverige.


AKTUELLT: Avpixlat Jomshof och Sahlin i SVT-Agenda om våldsbejakande islam, Läs även andra intressanta bloggar om: Mona Sahlin, Richard Jomshof, terror, islamism, Jan Milld ::

Kontakt
Prenumerera och dela

Till bloggens startsida


Kategorier


MERIT WAGER om migration

JAG HAR SKRIVIT OM DETTA VANSINNIGA I ATT SVERIGE tar in människor utan att veta vilka de är – alltså utan krav på att de ska styrka sin identitet. Inga afghaner, till exempel, styrker sin identitet. De har falska handlingar som smugglarna försett dem med och med dem som grund tillåter staten Sverige att de ges uppehållstillstånd här med allt vad det innebär av förmåner, utan att vi vet om de begått grova brott i hemlandet eller om de har några syl- eller skyddsskäl överhuvudtaget. De har till och med getts – och ges kontinuerligt – medborgarskap i okänd identitet. Trots att det inte på något sätt är en mänsklig rättighet att få medborgarskap i Sverige! Det minsta invånarna och medborgarna i en civiliserad rättsstat måste kunna kräva är att staten inte gör okända människor, medborgare i andra stater, till medborgare i Sverige! Det har jag ifrågasatt och rapporterat om så många gånger att det inte går att räkna.

JAG HAR SKRIVIT OM DETTA VANSINNIGA I ATT SVERIGE har låtit tiotusentals människor söka asyl i en påstådd ålder som med stor sannolikhet i väldigt många fall har varit påhittad. Inga krav på styrkande av ålder (lika lite som styrkande av identitet) har ställts. Säger en 28-åring att han är 17 år gammal, då är han 17 år gammal. Likaså om en 36-åring med glesnande hårväxt, rynkor och ett utseende som klart motsäger hans påstående om att han är 16 eller 17 år gammal, så har det accepterats. Det har jag rapporterat om så många gånger att det inte går att räkna.

JAG HAR SKRIVIT OM DETTA VANSINNIGA I ATT SVERIGE accepterar förfalskade handlingar, lögner, asylbedrägerier, stölder och missbruk av svenska pass, att ambassader sålt visum, asylsökande med dubbla, trippla och – om jag minns rätt: upp till åtta olika identiteter. Det har jag rapporterat om så många gånger att det inte går att räkna.

ALLT DETTA finns det tillgänglig information om här på den här sidan sedan långt, långt innan journalister och politiker började sin sanslöst snigelartade omvändelse vilken sker enbart för att det inte längre går, hur gärna de än hade velat fortsätta, att låtsas som om svart är vitt och vitt är svart.

KÄLLA Margit Wager: Varför har ni inte lyssnat på oss?

Arkiv