MXp

Reflektioner om samhälle, yttrandefrihet & demokrati

Var kanske Andreas Lubitz på flight 4U2595 islamkonvertit ?

Publicerad 2015-03-30 22:16:44 i Politik,

Tyskland har nu sitt eget 9/11 på grund av en islamkonvertit skriver en tysk nyhetssajt. Andrepiloten på A320 Andreas Lubitz kan ha varit konvertit enligt sajten.Allt pekar på att andrepiloten Lubitz under ett sex månader långt avbrott under sin utbildning som pilot i Germanwings konverterade till islam och blev radikal muslim och på eget bevåg beslutat att genomföra detta massmord. I närheten av moskén i Bremen som är i centrum för undersökningen bodde också konvertiten. Man kan anta att han - som Mohammed Atta, i attacken mot New York - fick inspiration från moskén.

Konvertiter är de viktigaste vapnen i islam. Deras CV tyder inte på att de särskilt ofta är våldsamma muslimer. Således har Tyskland nu sitt eget 9/11, fast i reducerad form.

Att förbjuda denna terrororganisation eller undersöka dess anhängare går inte för sig. I stället kan man räkna med att islams apologeter (media, politiker, "islamiska lärda") kommer att tala om att gärningen utförts av en "psykiskt instabil" människa.

Vi kan räkna med att få höra mantrat om hur förment fredligt islam kommer att fortsätta att vara. Ännu värre kommer attackerna från vänster att bli – ännu mera aggressivt och skoningslöst - mot dem som alltid har varnat för islam. De tyska islamanhängarna står nu som aldrig förr med ryggen mot väggen. (Källa: Michael Mannheimer PI-News, 2015/03/26)

Alla uppgifter som cirkulerar kring hans eventuella konverterande kommer givetvis att tystas effektivt.

Dock kan det vara utmanande att söka efter spåren som talar om islam.

Läs också The Daily Mail Mass-killer co-pilot who deliberately crashed Germanwings plane...Relaterat Expr: Lubitz gåva till sin kärlek, AB: Andreas Lubitz behandlades för självmordstankar, Läs även andra intressanta bloggar om: A320, Andreas Lubitz, islam, konvertit, GermanWings ::

Lesbisk dotter: Jag behövde en pappa

Publicerad 2015-03-30 18:37:16 i Politik,

UNDER DEN ALLRA SENASTE TIDEN har HBTQ-propagandan i SVT och Sveriges Radio blivit normen för nästan allt som sänds.

Vad är norm och normalt? Måste man vara extremfeminist? Måste man vara gay och flata för att vara accepterad idag?

Många är urtrötta på detta medielandskap där homonormaliteten tydligen ska totalt rasera den verklighet som människan är. Människan är väl skapad till att vara man och kvinna, eller...

HEATHER BARWICK växte upp i ett hem med två lesbiska mammor. Heather är nu gift med man och fyra barn. Hon hävdar att det är skadligt för ett barns utveckling att växa upp i en samkönad familj. Detta är en insikt som hon kom inte kom fram till förrän långt efter hon fyllt 20.

"Jag stödde och förespråkade homoäktenskap att växa upp i också i tjugoårsåldern," säger Heather. Efter att ha sett hur hennes egna barn blomstrade genom att ha en far i sina liv, blev Heather ännu mer övertygad om att det faderlösa liv hon hade som barn sårat henne på fler sätt än hon tidigare förstått.Den, som säger sig inte vara feminist, frågar sig:

- Är inte människan skapad till att vara man och kvinna?

LÄS artikeln om Heather Barwick: Daughter of lesbians: I needed a dad...AKTUELLT
Läs också andra intressanta bloggar om: lesbisk, gay, norm, normalitet, homoäktenskap, feminism, manligt, kvinnligt, gender, Fi, Gudrun Schyman, Wallström, Löfven ::

Intervju med f.d. israeliske FN-ambassadören Dan Gillerman

Publicerad 2015-03-29 19:30:00 i Israel,

ISRAEL varnar omvärlden för det farliga avtalet med Iran och Obamas kärleksbrev till ayatollan president Hassan Rouhani.

Israel håller ögonen på de nukleära förhandlingarna mellan USA och Iran och beskedet nu på tisdag (31/3) om det slutgiltiga avtalet den 30 juni.Obama gör sitt yttersta för att framstå som diplomatisk.

Men lika litet som Netanyahu kan förhandla med en stat som ska utplåna Israel,

lika lite kan Obama förhandla med den stat vars mål är att störta inte bara Israel utan också USA

Se: As deadline looms, Iran nuke talks take on frantic tone...


* * *

Överkurs från Sveriges Radio:
Obama säger att det är en "historisk möjlighet" för USA och Iran att komma överens om Irans omstridda kärnteknikprogram.

Slutspurten på förhandlingarna har inletts mellan å ena sidan de fem permanenta medlemmarna i FN:s säkerhetsråd (US, GB, F, Ch, Ru) plus Tyskland och å andra sidan Iran

- om att begränsa Irans kärnenergiprogram så landet inte ska kunna utveckla kärnvapen i utbyte mot att lätta på sanktionerna.


* * *

Läs också andra intressanta bloggar om: Obama, Israel, Iran, Netanyahu ::

Om MXp


Kontakt


Min profilbild

Dag Selander

KontaktPrenumerera och dela

Till bloggens startsida


Kategorier


Arkiv