MXp

Reflektioner om samhälle, yttrandefrihet & demokrati

Sverigevänner och nationalism

Publicerad 2015-11-30 17:28:24 i Politik,

Tre aktuella alternativmedia: JAN SJUNNESSON, GalneGunnarTV, DICK ERIXON

JAN SJUNNESSON om SD, Lena Mellin och Vänstern:


Avpixlat

Läs hela Krönikan Sverigevänliga och inte fullt så vänliga möten...DICK ERIXON om blågult:


Dick Erixon

Hela texten: Vill vi värna blågul identitet i global tid?...GalneGunnarTV visar vad "[d]en Paris-baserade, irländske, politiske analytikern, journalisten och författaren Gearóid Ó Colmáin" säger om IS, Parisdåden och flyktingvågen.
samt
MXp om att Islam utan våld är som en omelett utan ägg...


Läs även andra intressanta bloggar om: Parisdåden, IS, flyktingvågen, SD, Lena Mellin, Jan Sjunnesson, Dick Erixon, nationalism, Galne Gunnar, Vänsterextremism, kommunismens offer ::

God natt Väst… God morgon Öst…

Publicerad 2015-11-28 16:44:00 i Politik,

* UKRAINA Tysklands Merkel och Frankrikes Hollande far till Moskva och fixar fram en fredsöverenskommelse som i stora drag ser ut att hålla än idag. USA ställs helt åt sidan - inför öppen ridå! Det amerikanska Ukraina-sändebudet Nudlands berömda uttalande "Fuck the EU" beskriver väl det amerikanska raseriet. CIA:s krigsplanering fick avbrytas. Pentagons militära organisation NATO blev faktiskt överkörd av Tysklands och Frankrikes presidenter. För första gången på länge syntes en öppen spricka mellan Västeuropa och USA. Tyskland och Frankrike ville till varje pris få stopp på CIA:s planer på en militär konfrontation mot Ryssland.

* IRAK Alliansen Iran, Irak och Syrien har växt fram på nolltid. Bush-erans och Obamaadministrationens Irakpolitik har slutat i en amerikansk mardröm. Det är generalerna i Pentagon som styr USA ända sedan George Bush blev president. Det amerikanska militärindustriella komplexet saknar långsiktig planering. Ett större fiasko för amerikansk utrikespolitik går inte att tänka sig.

* AFGHANISTAN Världens största opiumodling mitt i Asien är ett faktum. Hela världen vet sanningen. Kabul är fullt av herresäten som byggts med mutdollar. Krigsherrarna som bor där skyddas av sina privata miliser. En värre social katastrof finns inte att skåda. Massor av människor som på ett eller annat sätt samarbetat med USA eller deras lydstater flyr nu landet. De vågar inte stanna kvar.

* LIBYEN Efter USA och NATOS insatser är hela landet i ruiner. Landet är värre än en fruktansvärd mardröm.* SYRIEN Observera att det är officiella militära amerikanska rapporter som berättar att USA har gjort cirka 44 000 uppdrag med sina stridsflygplan bara under det senaste året - över IS territorium. Bombningarna har visats i TV och skrivits om i massmedia dagligen. Vi har formligen dränkts med lögner. Is växte och växte och växte sig allt starkare i provins efter provins i både Irak och Syrien. Australien och Kanada och flera andra stater deltog i spektaklet. Efter valet i Kanada meddelade den nyvalda regeringen att de kanadensiska flygplanen dras tillbaka och att uppdraget var över för Kanadas del.

Bara under allra första veckan av ryska bombningar började IS att svikta. Efter sju veckors bombningar är nästan alla ammunitions-depåer, fort, träningsläger, militärsjukhus, kommunikationscentraler, träningsläger och hela de väldiga konvojerna av oljetrucks sönderbombade. Två hela års mödosamt uppbyggnadsarbete av IS, som engagerat tusentals agenter från CIA, Saudiarabien och Turkiet har bombats i smulor på några veckor. Tacka för att känslorna svallar på många håll.

IS ledare börjar fly från IS "huvudstad" Raqqa. De cirka 30 000 IS-krigarna är nära upplösning över hela Syriens territorium. Tusentals har dödats och tusentals har flytt - men huvuddelen av IS legosoldater finns kvar. Många försöker gömma sig bland civilbefolkningen i städerna. Andra gömmer sig i byar ute i öknen. Men hundratals stadsdelar och byar hålls fortfarande av IS styrkor. För att utplåna IS måste marktrupper sättas in. Det är precis detta som pågår. Men den syriska armen kan inte sprida ut sina styrkor på alla platser i hela Syrien - där IS legosoldater hållet till. En nyckelfråga är att få med sig kurderna både i Syrien och i Irak. Vad som än händer är IS snart besegrat militärt. Den syriska armen och det ryska stridsflyget har fått göra grovjobbet nästan helt ensamma hittills.

* PARISDÅDET Detta vidriga terrordåd var extremt kontraproduktivt. ISIS fick nästan hela världen emot sig i ett enda slag. USA står med byxorna neddragna. Hundratals miljoner människor har förstått att USA inte alls bombat IS. Frankrike och Tyskland agerar försiktigt, men massor av välkända "geopolitiska journalister" börjar nu skriva i helt andra banor än tidigare. Rysslands Syrienpolitik prisas öppet i nästan hela världen. Putins popularitet har formligen exploderat. Ingen rysk politiker har någonsin fått vara med om något liknande.

Nu är tecknen absolut solklara. Frankrike och Tyskland är på väg att avskärma sig från USA:s Syrienpolitik. Pentagon och NATO kan inte längre styra EU. Tidigare följde hela EU:s ledning minsta vink från NATO - men nu äntligen händer det någonting. En politisk fråga som plötsligt blev extremt viktig för Västeuropa - frågan om terrorgruppen IS - håller på att splittra USA och Europa.

* TURKIET Nedskjutningen av det ryska flygplanet inne över Syriskt luftrum slår alla andra politiska dumheter tillsammans. Ett ryskt stridsflygplan som bombar IS ställningar inne i Syrien skjuts ner av en NATO-stat. Lika förbannat försvarar Obama den turkiska nedskjutningen inför hela världen. Även NATO:s ledning (Pentagon) gör samma sak. Generalerna i Pentagon verkar vara helt avskärmade från verkligheten. Ännu värre - Erdogan förnekar öppet inför världens journalister att Turkiet har något att göra med den stulna syriska oljan. Hela världen har ju sett de kilometerlånga köerna av fordon som transporterar olja till Turkiet. Miljarder människor har sett bilderna i TV. Det var ju så IS kunde betala alla sina tiotusentals legosoldater. Hur ser världsbilden ut i de galningars hjärnor som stöder Turkiets nedskjutning av det ryska flygplanet? Är de så vana att ljuga att dom blivit blinda för uppenbara sanningar? Tomma mänskliga skal - "psykopater" - saknar mänskliga känslor, men de brukar inte vara helt utan förstånd. Generalerna i Pentagon måste sakna kontakt med verkligheten.

Presidentval i USA äger rum i slutet av 2016 Presidentvalskampanjen drar igång i början av nästa år. Hur många mega-misstag kommer USA att klara av innan presidentvalsyran tar över USA? Säkert kommer Obama att lyckas göra bort sig många gånger till dess. Obama är totalt slut. Hans forna strålglans har slocknat. En och annan är övertygad om att USA:s öde - det finansiella stupet - inträffar innan USA har fått en ny president. Obama blir USA:s motsvarighet till Gorbatjov - när Sovjetunionen kollapsade för cirka 25 år sedan. Obama håller i rodret när jordens sista militära supermakt störtar samman.

Brage Norin - Skogså Tankesmedja

BRAGE NORIN
Kort – CV

* Doktor - teoretisk fysik - Umeå Universitet 1978
* Undervisat i 30 år i Energiteknik och Fysik vid Luleå Tekniska Universitet
* Forskat om småskalig förbränning av biobränslen och kol i cirka 20 år
* Utsedd till hedersmedborgare i Shanxiprovinsen i Kina 2000
* Honorerats med ett eget laboratorium ”Brage Laboratory” i Shanxi-provinsen
* Koordinerat ett treårigt Svensk-Kinesiskt forskningsprojekt om askrik biomassa
* Erhållit ABB:s välkända energistipendium ”Gunnar Engström-stipendiet” 1996
* Norrbottens landstings miljöpris 2000
* Naturskyddsföreningen i Norrbottens läns Naturvårdspris 2007


Brage Norin - Skogså Tankesmedja

GOD NATT Väst – GOD MORGON Öst… är en aktuell geopolitisk summering som Brage Norin använder.

På måndag 30 november upptas Kinas Yuan i IMF:s valutakorg. ”Kinas inträde i IMF kommer att accelerera dollarns fall som världsvaluta,” säger Norin.

Samtidigt stärks affärerna mellan Putins Ryssland, Kina och Indien. USA:s dollar närmar sig slutet.. ”The financial cliff” är nära.. God natt Väst! God morgon Öst!AKTUELLT: Läs även andra intressanta bloggar om: Putin, Obama, Syrien, Yuan, Dollar, IMF ::

"Sveriges muslimska julshow"

Publicerad 2015-11-27 18:27:51 i Islamisering,

"SVT har förklarat krig mot det kristna Sverige genom att välja muslimen GINA DIRAWI som julvärd! Det är skamligt!" och "med denna utveckling blir det förbjudet att äta skinka nästa jul" läser man på Twitter...

"Beskedet om att en person som Dirawi som bekänner sig till islam och enligt islamiska lärda måste betrakta firandet av Kristi födelse som en hednisk tradition ska vara julvärd väckte känslor av ilska och förräderi" skriver INGRID CARLQVIST på Gatestone Institute.


Expressen

Screen Catch Fotograf:Janne Danielsson/SVT


VAD är att säga om SVT:s val av jul-värd? Huvudlöst? Islamiskt? Anti-kristet? Anti-judiskt? Mångkulturellt & Politiskt korrekt...

Se Ingrid Carlqvist på Gatstone Institute Sveriges muslimska julshow...


RELATERAT Expressen: Här är årets julvärd

Läs även andra intressanta bloggar om: om Gina Dirawi, julvärd, SVT, Ingrid Carlqvist, Gatestone Institute ::

Om MXp


Kontakt


Min profilbild

Dag Selander

KontaktPrenumerera och dela

Till bloggens startsida


Kategorier


Arkiv