MXp

Reflektioner om samhälle, yttrandefrihet & demokrati

CHRISLAM: Islamisering i Kyrkan?

Publicerad 2016-06-30 08:47:00 i Islamisering,

VAD HÄNDER? "Eva Hamberg, präst och professor som i protest lämnade prästämbetet och Svenska kyrkan. [...] Svenska kyrkan kan vara på väg mot "chrislam" – en sammansmältning av kristendom och islam," skriver INGRID CARLQVIST på Gatestone Instituite.
LÄS & HÄPNA! inför intervjuerna som Gatestone Instituite gjort med Svenska kyrkan och imamen, som säger "Judarna ligger bakom Islamiska staten!": Svenska kyrkan och islam.AKTUELLT: Läs även andra intressanta bloggar om: islam, kyrkan, chrislam :: Update 09:20 ::

Sverige i Säkerhetsrådet är en pyrrhusseger

Publicerad 2016-06-29 09:14:00 i Politik,

SEGER för kvinnorna, EFTERGIFT för diktaturerna, MENINGSLÖS PLATS i FN är några reaktioner.

"BRAGD" och seger för kvinnorna, freden & säkerhet enligt Margot Wallström, "Sverige en supermakt i solidaritet" enligt Stefan Löfven,

EN PYRRHUSSEGER ska FN-platsen visa sig vara för Löfven/Wallström och Sverige; det ska visa sig vara en dyrköpt plats.DICK ERIXON på Samtiden skriver:

Förmodligen är det nostalgi som gör FN så centralt för Socialdemokratin. Man ser tillbaka på en mer förutsägbar tid i världspolitiken på samma sätt som på sin egen storhetstid under de första årtiondena efter andra världskrigets slut.

På ett område kan dock stolen i säkerhetsrådet få betydelse. Kommer Socialdemokratin att tydliggöra sin syn på hur värderingar ska avvägas mot varandra i globaliseringens tid, mellan nationell suveränitet och universella mänskliga rättigheter? Här finns svåra moraliska aspekter att hantera och hittills har svenska makthavare kunnat smita undan dem.

Med sittplats nära de stora elefanterna kan det bli svårt att låta bli att ta ställning. Det kan bli intressant, trots allt. Men då kanske inte på det sätt utrikesminister Margot Wallström tänkt sig.

DICK ERIXON: Meningslös seger i FNRelaterat: SvD: Löjlig kampanj gav meningslös plats i FN, DN: Stolt och överraskad, Expressen: Sveriges plats i Säkerhetsrådet, Aftonbladet: Delade reaktioner


AKTUELLT: Läs även andra intressanta bloggar om: Stefan Löfven, Margot Wallström, Säkerhetsrådet ::

AVPIXLAT: "På flykt eller på flytt?"

Publicerad 2016-06-28 14:31:00 i Invandringspolitik,

Se: Patrick Chappatte på Vox Europe.


AVPIXLAT har besökt migrantinvasionens Grekland. Trailern nedan följs upp de närmaste dagarna med en dokumentärserie i tre delar.
På plats i Grekland har Avpixlat "försökt ta reda på de verkliga drivkrafterna bakom de ökande migrantströmmarna från lågutvecklade delar av världen till det högutvecklade Europa."

Avpixlats utsända "besökte ett migrantläger i norra Grekland vid gränsen till Makedonien samt den makedonska gränspolisen. Vi åkte även till Aten där vi bland annat träffade Frontex och vanliga greker som berättade om vad som sker i deras land."Del 1: Varför kommer migranterna?
Del 2: Den hjälplösa unionen
Funderingar kring PÅ FLYKT ELLER PÅ FLYTT?


H/T: Avpixlat och trailern “På flykt eller på flytt?”

AKTUELLT: Läs även andra intressanta bloggar om: Avpixlat, migranter, Grekland, Frontex :: Updated 11/7 14:10 ::

Om MXp


Kontakt


Min profilbild

Dag Selander

KontaktPrenumerera och dela

Till bloggens startsida


Kategorier


Arkiv