MXp

Reflektioner om samhälle, yttrandefrihet & demokrati

Profetiskt jordskalv i Bottenviken

Publicerad 2016-03-30 22:00:44 i Profetiskt,

På 14 km djup 40 km ute i Bottenviken skedde ett jordskalv lördagen den 19/3 med en magnitud av 4,1 på Richterskalan.
Umeåbon Olof Amkoff skriver om skalvet som kan uppfattas som profetiskt. Läs Amkoffs text: "Begär av mig ett tecken nerifrån djupet," Jesaja 7:11REFLEKTIONER


EGEN REFLEKTION: Född intill Bottenviken kan jag också se den andliga dimensionen som Olof Amkoff delar.

ANDRA REFLEKTIONER: Vad säger kommentatorerna om profetian och behovet av väckelse i landet?AKTUELLT: Läs även andra intressanta bloggar om: Bottenviken, jordskalv, profetia ::

Islam: Kvinnor är andraklass-medborgare

Publicerad 2016-03-29 19:21:26 i Invandringspolitik,

FILIP DEWINTER säger om islam att den har en kultur där kvinnor är andra klassens medborgare.


I sitt tal ställer Filip Dewinter, Vlaams Belang, ett antal frågor om islam i Belgiens parlament till v. premiärminister Jan Jambon.

Transcript


Herr Minister, att ställa denna fråga som man skäms jag över. Men jag gör det som man, eftersom jag är medveten om att detta inte har någonting att göra med relationerna mellan män och kvinnor.

Desto mer har det att göra med attityder, värderingar, sättet på hur människor interagerar i en kultur som vår och i en annan kultur, särskilt islam.

Vi upplever i dag i ett antal tyska städer att kvinnor attackeras av grupper av män som tafsar på dem eller värre sexuella övergrepp. Det är ett problem med det mångkulturella samhället.

Mångkulturalism står för flera konflikter under de senaste månaderna eller till och med åren, för multi-konflikt. För multi-problem. För multi-kriminalitet. Jag vet att det handlar om flyktingar, om migranter, om illegala invandrare. Unga testosteron-bombare kallas de. Men det handlar mycket mer om människor som inte anpassar sitt beteende och sätt enligt våra värderingar om kvinnor.

Man bör ha respekt för kvinnor och allt som har med detta att göra. Oavsett hur kan vi inte vara politiskt korrekta om detta: Islam är en kvinno-ovänlig kultur, där kvinnor är tillgängliga objekt, också sexuellt. Föremål för mäns lustar.

Min fråga till dig är enkel att besvara. Vad gör du? En etikettkurs i asylcentra så som Franken planerar, kommer inte att göra mycket. Några lektioner, ett par sidor papper, kommer inte att ändra beteenden i en generationsgammal kultur av en religion eller ett samhälle.

Och när de begår den här typen av brott, hjälper det inte att flytta dem från en öppen till en sluten flyktingmottagning. Vad som verkligen bör göras är att få dessa typer av människor att förstå att de inte hör hemma här. Det betyder att de måste återvända till sina hemländer. Och du måste påpeka att med vår rådande kultur kommer vi aldrig att acceptera att kvinnor är ägodelar. Att kvinnor kan diskrimineras på många olika sätt, särskilt sexuellt. Och att vi aldrig kommer att acceptera deras värderingar. Herr ordförande, kollegor, som förväntat: Många ordrika tirade men bara tomma ord!

För femtielfte gången stora ihåliga ord! Du säger att vi måste ta itu med problemen, men ingen gör det. Du ägnar dig åt generaliseringar utan att säga vad det egentligen handlar om. Köln handlar om grupper av flyktingar som flytt till oss från muslimska länder som har en anti-kvinnlig kultur.

Att det är denna anti-kvinnokultur islam är det ingen här som vågar klargöra, inte ens ministern. I islam är kvinnor andra klassens medborgare. Där kvinnor är ägodelar för sex. Där kvinnor kan diskrimineras, fru Almachi. Det står skrivet i Koranen. Den är skriven i sharialag. Det är verkligheten. Så länge du inte tar itu med detta, herr minister, kommer ingenting att förändras.

Och om du inte är villig att göra något åt ​​detta som händer i Köln, Hamburg och andra städer, så ge åtminstone kvinnor rätt att försvara sig.

Jag lämnar över denna dosa pepparspray. I andra europeiska länder används detta som vapen. Om regeringen inte är kapabel att skydda kvinnor mot detta slags män, så ge dem åtminstone möjligheten att göra det själva!Relaterat och H/T Tobbes Medieblogg: Filip Dewinter (VB) talar klarspråk som också påpekar "videoklippet visar i själva verket två inlägg, där man har klippt bort de som talade däremellan."

KLARSPRÅKET om islams andraklassmedborgare kvinnorna i Belgiens parlament hörs ända till Sveriges Riksdag.

Men med hörande öron hör man intet... Regeringen Löfven och Alliansen hör intet.


AKTUELLT: Läs även andra intressanta bloggar om: Filip Dewinter, islam, kvinnoövergrepp ::

Påsken och Uppståndelsens kraft

Publicerad 2016-03-29 17:50:00 i Kristen förföljelse,

 

RICHARD WURMBRAND skriver i DAGLIGA BETRAKTELSER för den 27 mars om Påskens offerlamm

 

MÄNNISKOSONEN HAR KOMMIT FÖR ATT GE SITT LIV SOM LÖSEPENNING (Matt 20:28)

 

LÅT OSS BE för Kina. En fjärdedel av jordens befolkning är kineser. På det kinesiska fastlandet är kristendomen totalt förbjuden, men Guds Ande har många vägar att nå fram till mörka platser.

I EN HYDDA i en folkkommun satt en familj samlad kring gamlefarfar som kunde många historier. Den här kvällen berättade han om Tso Po-Tao, en man som blivit en symbol för godhet. Han hade varit ute på en resa med sin vän Yang. Deras mål var en avlägsen ort, och efter några dagars färd fann de att snön var så djup och att de hade för lite proviant och för tunna kläder för att klara sig fram.

TSO bugade för sin färdkamrat och sa: "Jag är en tjänare. Tag mina kläder och maten som är kvar, så klarar du dig fram. Varför ska vi båda dö?"

YANG tvekade att ta emot erbjudandet, men Tso hade redan lagt sig ner i snön och brett ut armarna som om han ville omfamna hela mänskligheten med sin kärlek. Inom ett par minuter hade han frusit ihjäl. Yang tog då på sig hans kläder och kunde klara sig fram till målet med den proviant som fanns kvar. Han mindes alltid med tacksamhet vad Tso hade gjort för honom.

ETT BARN frågade: "Är det en sann historia eller är det på låtsas? Finns det så goda människor som Tso? Jag har aldrig träffat på någon. De flesta man treffar är annorlunda."

GAMLEFARFAR svarade: "Du kommer nog inte att träffa många sådana som Tso. Jag hörde en gång en vit man berätta, att någonting liknande hade hänt för länge sedan i ett land långt borta. En människa gav sitt liv som ett offerlamm för att rädda många andra. Den vite mannen sa, att det är därför vårt kinesiska skrivtecken för "rättfärdighet" är ett "jag" med "ett lamm" över. Vi har frälsts av denna goda varelse. Men jag själv kan inte skriva och förstod inte mycket av vad han pratade. Hur som helst mitt barn, så gör du klokt i att försöka vara som Tso."

I gamla tider talade Gud många gånger och på många sätt till fäderna genom profeterna Hebr. 1:1KÄLLA: Richard Wurmbrand - grundare av The Voice of the Martyrs - DAGLIGA BETRAKTELSER, del 1, (sid 93), ISBN 91 7038 269 7, Örebro 1983.

 

REFLEKTION... Wurmbrands decennier i den Underjordiska kyrkan, 14 år i fängelse, grundare av Voice of the Martyrs är allt en utmaning för 2016...


AKTUELLT: Läs även andra intressanta bloggar om: Jesus, lösepenning, offerlamm, Påsk, Richard Wurmbrand ::

Om MXp


Kontakt


Min profilbild

Dag Selander

KontaktPrenumerera och dela

Till bloggens startsida


Kategorier


Arkiv