MXp

Reflektioner om samhälle, yttrandefrihet & demokrati

"DET UTVALDA FOLKET" och det s.k. Z-folket

Publicerad 2017-04-19 10:48:00 i Israel,

Det Utvalda folket utgörs av det Judiska folket. Den allmänna opinionen och Världssamfundet stämplar detta judiska folk som det extremistiska "Z-folket" eller "Zionister", vilka står bakom globaliseringen och den nya världsordningen ekonomiskt, politiskt och religiöst. Dock, det troende judafolket är inga tillskyndare av den s.k. Nya Världsordsningen.
BLOGGARE som undertecknad här på bloggen MXp har som ett av flera syften att lyfta frågor och höra vad läsare & kommentatorer säger:

VAD SÄGS om Z-ordet, Z-folket, Zionister och J-folket?

HAR "Det utvalda folket" något att säga om Israel-Palestinakonflikten?

ÄR DET INTE KORREKT att med Bibelns ord påstå att Jesus var jude? Var han inte Sionist? Född och död & uppstånden i och nära Jerusalem, på Sion, samt en dag återkommande just dit. Att han skulle vara "Palestina-arab" som Mahmoud Abbas säger är helt bisarrt.

KAN troende kristna efterföljare till Jesus vara "Sionister? Lika självklart som att vi är på väg till det himmelska Sion.

Dag Selander
Bloggare & ansv. utg. MXpSE om möjligt baptistpastor STEVE ANDERSON´s två-timmarsfilm 'MARCHING TO ZION' (1:49:31) eller åtminstone en överblick av Steve Anderssons YouTube-sida


SOM OVAN sagts är jag tacksam för en & annan kommentar...


AKTUELLT: Läs även andra intressanta bloggar om: Sionister, Jerusalem, Israel, Z-folket, J-folket, judafolket, Z-ordet, kristna sionister, Sion, Zion, Palestina, Palestina-araber :: Update 14:55 ::

Kommentarer

Postat av: Martin

Publicerad 2017-04-19 12:10:54

Sionism är inte per se problematisk. Eftersom det i viss mån är judisk nationalism i staten Israel. Det finns ingen konfliktyta med oss territoriella kulturer i det. Och representerar många judar som vill vara ett normalt territoriellt folk.
Det som gör sionismen till ett problem är att största delen av det judiska folket är internationellt. Vilket skapar konflikter med territoriella värdfolk när den judar blir för mäktiga, vilket de är nu. Så när internationellt judiskt inflytande manipulerar USAs centralmakt för att gynna Israel är det ett problem. Samtidigt som inflytandet ju hade funnits där ändå och då kanske använts för ännu värre syften? Nu blir det ju tydligt och konkret?

Det går inte att bedöma Jesus etnicitet så, tror jag. Mycket av vad judendomen är idag skapades av att kristendomen blev statskyrka i Rom. Detta tvingade judendomen att konkretisera sig själv. Före kristendomen som statskyrka var troligtvis judendomen betydligt mer flytande. Oavsett vad så var Jesus kunnig i och anslöt sig till judiska traditioner och historia.

Postat av: Arne Strand.

Publicerad 2017-04-20 20:53:25

Jesaja kap 2:3
Ty från Sion skall lag utgå,
och HERRENS ord från Jerusalem.

Mika kap 4:2 -
Ty från Sion skall lag utgå,
och HERRENS ord från Jerusalem.

Jag räknar mig som ANDLIG ZIONIST.

Dagens Sionism i Israel är Politisk,
icke Andlig,
ock kommer gå under.(Hesekiel kap 37).

ZION i Bibelversarna ovan är såvitt jag kan bedöma - HIMMELSAKA JERUSALEM-

JA -

" I min syn jag såg,
blickandes ner från Himmelen,
under mig låg Israel och den heliga Staden Jerusalem ".

Vidare -
Självklart var JESUS JUDE,
hans släkt, Mor och far var Judar,
och deras släktträd finns ju i Bibeln.

Vidare -
Jag citerar -

"ÄR DET KORREKT att påstå att Jesus var jude? Var han Zionist? Eller var han Palestina-arab som Mahmoud Abbas säger?".

Kommentar -

enligt Bibeln så är FILISTEERNA(Palestinierna) komna från Kaftor(Kreta),och är ett Egyptiskt Folk.

De är det Folk som är bakom Berättelsen om ATLANTIS.
Se -
" Egyptian Artefacts in the US " !.

Arne Strand.

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-04-22 19:10:12

Steven Anderson är en falsk profet som förnekar förintelsen. Han är en antikrist av stora mått. En sann Jesu lörljunge känner igen denna varg .

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
KontaktPrenumerera och dela

Till bloggens startsida


Kategorier


Arkiv