MXp

Reflektioner om samhälle, yttrandefrihet & demokrati

En LSS-skandal - Alla struntar i oss

Publicerad 2017-02-04 15:11:49 i Politik,EN VÅRDTAGARE med fysisk och psykisk nedsatt funktionsförmåga skriver idag om sitt LSS-boende i X-stad:


DETTA ÄR LSS-BOENDET i X-STADS RÖSTBREVLÅDA:

"Bäste vårdtagare...
* Har du gått och fallit- ring en gång.
* För toalettbesök -ring två gånger.
* Önskas sömntablett -ring tre gånger.
Din plats i kön är för närvarande 4 och väntetiden är tills vidare beräknad till 6 minuter. Vi åtgärdar dina behov så snart den timanställda undersköterskan hinner."

Kommentar:
Röstbrevlådan tömmes ibland varje vecka. OBS! Stör ej personal som ligger och sover på dagtid. Detta är tyvärr inget skämt som man kunde tro.

I två års tid har jag påtalat ibland grova missförhållanden på LSS-boendet men tjänstemän och ansvariga politiker har fullständigt struntat i mig. Har du en gång blivit stämplad som varande psykiskt störd rätt eller orätt, är du fullkomligt rättslös i vårt samhälle.

Detta LSS-boende har av omsorgen osynliggjorts och har drivits fullständigt anonymt och utan insyn under flera år. Boendet har i realiteten inte existerat.

Det finns verklighetsbakgrund i det som uppges här ovan; om helt otillgänglig personal under stora delar av dygnet, och röstbrevlådan till boendets telefon, varigenom till och med trygghetslarmen satts ur funktion i dagar, för de boende.

Det verkar som om styrande borgerliga politiker vill ha det så på boendena, medan S och V som opposition inför sina angrepp mot Attendo totalt mörklägger oegentligheter på de kommunala boendena.

Vår enhetschef har under två år varit helt okontaktbar och kommunen svarar på din begäran om kontakt att det saknas handläggare för mitt boende.

FÖRHÅLLANDENA på detta LSS-boende har varit rent skandalösa. Men jag och övriga boendeplacerade har totalt och effektivt tystats. Hänvisar till min facebooksida på LSS-boende i X-stad där jag under några år löpande fört anteckningar från livet här. Läs facebooksidan i dess helhet.

Ansvariga i Vänsterpartiet avfärdar mina vittnesmål som "Påståenden" medan socialdemokratiska politiker som vidtalats funnit frågan "ointressant". Patienternas intresseförening har liksom alla ideellt verkande krafter inom det sociala i X-stad kraftigt och aktivt motarbetats av socialnämnden sedan flera år.

Rådande förhållanden har varit kända av de ansvariga och vad jag erfarit har liknande förekommit på flera av kommunens LSS-boenden. Det har exempelvis inte utförts behovsplaneringar för de boende på flera år, vilket i några fall framkallat ren misär.

DE BOENDES INTRESSEORGANISATION har i likhet med alla ideella föreningar vilka arbetat socialt här i X-stad på ett systematiskt och brutalt sätt bekämpats av socialnämnden sedan ett antal år. Vi har ingen som för vår talan...


TEXTEN kunde ha varit ett kåseri av författaren Hasse Z, men tyvärr är den verklighetsbaserad.

TVÅ FRÅGOR: (1) VARFÖR denna verklighet? (2) VEM/VILKA är ansvariga?


AKTUELLT: Läs även andra intressanta bloggar om: LSS-boende, omsorg, socialnämnd, enhetschef, vårdtagare, sömntablett, toalettbesök, funktionsnedsättning ::

Kommentarer

Postat av: Hans Nilsson

Publicerad 2017-02-04 21:25:12

Det som fungerar klanderfritt är löntagares skatter som betalas in av seriösa företagare. Allt annat haltar mer än betänkligt i vårt högskatte land.

Postat av: Nils Gunvér

Publicerad 2017-02-04 21:46:33

när jag läser detta blogginlägg i dagens MXP vill jag i tacksamhet ropa som broder Tuck i Whalt Disny filmen Robin Hood. Pris och lov! Här kommer skatteåterbäringen! Äntligen människor som uppmärksammat det fullständiga haveriet inom LSS och den djupt systematiserade vanvården av handikappade och gamla i spåren och ruinerna av välfärdstaten. Jag följer allt oftare er blogg som är en av den sönderfallande nationens få återstående sanningsägare, och ibland ställer jag mig frågan om Dag Selander inte längre anser sig ha mer i denna världen att förlora. Sanningar är ju vad korrumperade makthavare fruktar över allt annat. Jag har sett det uppsnappade nödropet någonstans på nätet, men där tror jag det skrevas att platsen i kön var nummer 34 och väntetiden 6 timmar

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Kontakt
Prenumerera och dela

Till bloggens startsida


Kategorier


Arkiv


Creeper