MXp

Reflektioner om samhälle, yttrandefrihet & demokrati

VARNING - USA befinner sig i ett kritiskt läge

Publicerad 2017-07-23 14:01:03 i Politik,

Zerohedge
KÄLLA Zerohedge


Förlusten av Turkiet var en mega-katastrof för CIA. Men nu är en tio gånger större katastrof på gång. En historisk kollision mellan Saudiarabien och USA är nära förestående. Detta betyder ett dråpslag mot det amerikanska imperiet. Det betyder början till slutet för jordens sista militära supermakt - USA. Det "amerikanska århundradet" är över.

CIA tvingade för en tid sedan Saudiarabien att öppna oljekranarna för fullt för att få oljepriset att krascha globalt. Att krossa Rysslands ekonomi var det primära målet för CIA:s oljekrig. Men till slut inträffade något dramatiskt. Saudiarabien gjorde upp med CIA:s ärkefiende Putin (!) och oljekriget avbröts. Detta var ett gigantiskt misslyckande för CIA. Var det den skolade CIA-agenten Mohammad bin Nayef [MBN] - Saudiarabiens kronprins - som låg bakom beslutet? Nej det var en annan prins som brukar betecknas MBS - Muhammad bin Salman som vann kungarikets stöd för åtgärden. Oljekriget höll nämligen på att krascha Saudiarabiens ekonomi. MBN - Muhammad bin Nayef tvingades på reträtt.

PALATSKUPPEN I SAUDIARABIEN - EN ENORM KATASTROF FÖR CIA


MBS ersatte BMN som landets kronprins bara för några veckor sedan. Maktstriden hade pågått under mycket lång tid. Muhammad bin Salman hade befäst sin maktposition långt innan det formella beslutet om bytet av kronprins togs. MBS blir därmed ny kung i Saudiarabien när landets gamla kung dör. Kungen är svårt senildement och i praktiken har Muhammad bin Salman redan tagit över kommandot. MBN har mist alla befogenheter och sitter mycket sannolikt i husarrest. (Flera oberoende källor hävdar detta).

Efter att ha avbrutit oljekriget som CIA tvingade på landet, dröjde det inte länge innan OPEC-länderna fattade beslut om att begränsa produktionen av olja för att styra upp priset till normala nivåer runt 100 dollar per fat. Emellertid har CIA gjort sitt yttersta för att bromsa prisökningen på olja. Priset har bromsats upp runt 50-dollar strecket. Motivet är samma som tidigare - att skada den ryska ekonomin så svårt att Ryssland tvingas acceptera USA:s världsherravälde.

SAUDIARABIEN INLEDER NU I STÄLLET SITT EGET OLJEKRIG MOT USA


Det är de amerikanska oljelagren som är den viktigaste faktorn som bestämmer oljepriserna. HÖR OCH HÄPNA - Saudiarabien stryper nu oljetillförseln till USA! De amerikanska oljelagren har redan minskat. Detta nya oljekrig är bara några månader gammalt. Kanada är USA:s viktigaste exportör av olja men Saudiarabien kommer på andra plats. Att snabbt strypa exporten av olja till USA är naturligtvis en öppen fientlig handling.

Det hjälper inte att Trump stolt föreslår att USA ska sälja ut många miljoner oljefat - nära hälften av USA:s "strategiska oljereserver". Marknaden hoppar visserligen till och oljepriset sjunker några dollar per fat. Men detta är bara ett nervöst ryck. USA är bankrutt och Trump är i akut behov av pengar till statskassan. Läget är kritiskt. Det är därför så drastiska åtgärder föreslås. (Trump hoppas på att ökad oljeproduktion i Alaska ska kunna fylla på lagren igen).  

FLER TYDLIGA TECKEN VISAR VAD SOM PÅGÅR


Ryssland och Kina har plötsligt börjat köpa på sig amerikanska "treasuries" (statsobligationer – bonds). Detta beror inte på att man vill rädda USA från "The Fiscal Cliff". Det beror inte heller på att räntan i USA har höjts några tiondels procent. Alla sådana påståenden är bara trams. Det beror på att Saudiarabien är på väg att sälja delar av världens i särklass mest värdefulla rubin - oljeföretag Aramco Oil Co. Ryssland har nog olja. Putin är bara intresserad av att priset på olja återgår till det normala. Detta betyder väldigt mycket för rysk ekonomi. För Kina betyder ett uppköp nästan allt. Ett stort delägarskap i Aramco skulle trygga Kinas behov av olja under mycket lång tid framöver. Ett delägarskap med Saudiarabien är därigenom av "strategiskt intresse" för både Kina och Ryssland. Kinas och Rysslands relationer med Saudiarabien är av ytterst stor vikt. I ett globalt politiskt perspektiv är landet avgörande för maktbalansen i världen.

LÅT OSS GISSA...


Både Kina och Ryssland har beslutat sig för att köpa delar av de saudiska bergskedjorna av amerikanska bonds. Det torde inte vara en särskilt "vågad gissning". Om så är handlingen en synnerligen vänlig gest till Saudiarabien.
Helt oberoende om gissningen är rätt eller fel, har USA lyckats med konststycket att skaffa sig ännu en mäktig fiende. 

Denna gång handlar det om ett CIA-misstag av astronomiska mått. Saudiarabien lurades i fällan när CIA lurade dem att ställa ultimatum till Qatar att omedelbart kapitulera. Kungadömet skämde ut sig rejält i hela världen. CIA begick ännu ett mega-misstag. Brytningen mellan USA och Saudiarabien är sannolikt redan ett faktum. Det första beviset på brytningen kom för ett par dagar sedan.

Muhammad bin Salman bytte ut Saudiarabiens ambassadör i USA. Den nya ambassadören heter också "bin Salman" - närmare bestämt Khalid bin Salman. Det är inte ofta Saudiarabien byter ambassadör i USA. Khalid bin Salman är den tionde ambassadören i USA sedan 1945. Bytet kom lika överraskande som beskedet att Saudiarabien plötsligt hade bytt kronprins - i praktiken bytt regent.

CIA:s attacker mot Muhammad bin Salman är på väg. Ingen behöver tveka på att brytningen mellan Saudiarabien och USA är ett faktum. Läs följande rubrik från dagens nidartiklar om MBS.

Prince Mohammed Bin Salman and Kim Jong Un: What the Two Have in Common – By William Franke July 22, 2017


Och nu är det bara att vänta på att hela den förljugna världens press vaknar. En ny hatkampanj är på gång. Turkiets president är vad han är - men han bröt med CIA. Saudiarabiens nya kronprins är vad han är - men han är nu också på väg att bryta med CIA. Personer kan tänka om. Personer kan lära sig av misstag. Personer kan lida av hybris - men det är sådana personer som förändrar världshistorien. Få politiska ledare är hela varma människor. Ryssland president Vladimir Putin och Kinas president Xi Jinping liksom Syriens president al Assad är unika historiska undantag.

H/T: Brage Norin - Skogså Tankesmedja

AKTUELLT: Läs även andra intressanta bloggar om: Donald Trump, USA, CIA, Xi Jinpi, Vladimir Putin, Mohammed Bin Salman, Muhammad bin Nayef, Kim Jong Un, Saudiarabien ::

Kommentarer

Postat av: Mr Peasley

Publicerad 2017-07-25 09:41:40

Underskatta inte USA.
Det finns så mycket j-anamma, vilja och överlevnadsförmåga i det folket. Tror nog att de kommer att överleva detta.
Kanske krisen får USA att börja utveckla alternativa energikällor. Då kan araberna sitta där med sin vidriga olja bäst de vill.
Dessutom kan Trump kanske kan få fart på landet.
Är mer orolig över vissa länder i Västeuropa som helt saknar vilja och överlevnadsförmåga, som Sverige, Tyskland och Frankrike.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Kontakt
Prenumerera och dela

Till bloggens startsida


Kategorier


MERIT WAGER om migration

JAG HAR SKRIVIT OM DETTA VANSINNIGA I ATT SVERIGE tar in människor utan att veta vilka de är – alltså utan krav på att de ska styrka sin identitet. Inga afghaner, till exempel, styrker sin identitet. De har falska handlingar som smugglarna försett dem med och med dem som grund tillåter staten Sverige att de ges uppehållstillstånd här med allt vad det innebär av förmåner, utan att vi vet om de begått grova brott i hemlandet eller om de har några syl- eller skyddsskäl överhuvudtaget. De har till och med getts – och ges kontinuerligt – medborgarskap i okänd identitet. Trots att det inte på något sätt är en mänsklig rättighet att få medborgarskap i Sverige! Det minsta invånarna och medborgarna i en civiliserad rättsstat måste kunna kräva är att staten inte gör okända människor, medborgare i andra stater, till medborgare i Sverige! Det har jag ifrågasatt och rapporterat om så många gånger att det inte går att räkna.

JAG HAR SKRIVIT OM DETTA VANSINNIGA I ATT SVERIGE har låtit tiotusentals människor söka asyl i en påstådd ålder som med stor sannolikhet i väldigt många fall har varit påhittad. Inga krav på styrkande av ålder (lika lite som styrkande av identitet) har ställts. Säger en 28-åring att han är 17 år gammal, då är han 17 år gammal. Likaså om en 36-åring med glesnande hårväxt, rynkor och ett utseende som klart motsäger hans påstående om att han är 16 eller 17 år gammal, så har det accepterats. Det har jag rapporterat om så många gånger att det inte går att räkna.

JAG HAR SKRIVIT OM DETTA VANSINNIGA I ATT SVERIGE accepterar förfalskade handlingar, lögner, asylbedrägerier, stölder och missbruk av svenska pass, att ambassader sålt visum, asylsökande med dubbla, trippla och – om jag minns rätt: upp till åtta olika identiteter. Det har jag rapporterat om så många gånger att det inte går att räkna.

ALLT DETTA finns det tillgänglig information om här på den här sidan sedan långt, långt innan journalister och politiker började sin sanslöst snigelartade omvändelse vilken sker enbart för att det inte längre går, hur gärna de än hade velat fortsätta, att låtsas som om svart är vitt och vitt är svart.

KÄLLA Margit Wager: Varför har ni inte lyssnat på oss?

Arkiv