MXp

Reflektioner om samhälle, yttrandefrihet & demokrati

När journalister blir terrorister

Publicerad 2017-06-08 14:38:00 i Terror,"DET ÄR TYVÄRR inte ovanligt för vissa journalister att visa sympati för militanta organisationer eller terrorister. Det är mer ovanligt för journalister att bli terrorister själva. Vi har nu ett sådant fall. Den 6 juni 2017 attackerade en algerier poliser med en hammare utanför den kända Notre Dame-katedralen i Paris, Frankrike.

FARID IKKEN, 40, slog en av officerarna till marken och sårade honom innan andra poliser skjuter honom med två kulor. Ikken bar köksknivar förutom hammaren. Anti-terroristpolisen som senare sökte igenom Ikkens lägenhet fann en video av honom där han lovar sin trohet mot den islamiska staten (ISIS).

DEN FRANSKE INRIKESMINISTERN bekräftade att Ikken ropade "Det här är för Syrien!", när han slog ned polisen. [1] Enligt pressbyrån AFP sade en talesman för den franska regeringen att mannen aldrig visat några tecken på radikalisering. Angreppet behandlas därför som en "isolerad händelse". [2] Det verkar finnas många sådana "isolerade händelser" som händer under Ramadan, från Egypten till England. Den svenska oberoende nyhetssidan Fria Tider avslöjade att den misstänkte terroristen från Paris tidigare hade arbetat som journalist i Sverige, bland annat för det statligt finansierade radioföretaget Sveriges Radio, [3] som så småningom bekräftade att han hade arbetat för dem under 2010. [4] Ikken var en frilansjournalist anställd av olika medier i Sverige under flera år.

UNDER 2009 VANN Farid Ikken ett EU-pris för journalistik mot "diskriminering". [5] Han är således en prisbelönt journalist och terrorist. Artikeln som han mottog denna utmärkelse för handlade om asylsökande som inte har rätt till fri sjukvård men som fortfarande tar emot den, med tillstånd av de lokala skattebetalarna. Ikken var glad att se att sådana viktiga ämnen som diskriminering och mångfald fick positiv uppmärksamhet från EU. [6] Ikken hade studerat vid Stockholms universitet och anses ha gift sig med en svensk kvinna under sin tid där.

ÅR 2017 började han som doktorand och specialiserade sig på kommunikation vid Metzuniversitetet i östra Frankrike. Arnaud Mercier, hans professor, uppgav att han var helt chockad över attacken, eftersom Ikken "anslöt sig helt till journalismens ideal." Professor Mercier hävdar att han inte hade skägg och inte hade några speciella kläder. Säpo hade inga misstankar mot Ikken. [7] En välkänd fransk medie- och journalistforskare har beskrivit honom som "mild som ett lamm". Enligt de flesta rapporter verkar Ikken inte ha visat yttre tecken på så kallad radikalisering före denna attack. Massmedierna och myndigheterna betonar detta faktum, till synes i ett försök att lugna människor. Har de funderat på möjligheten att detta faktiskt gör saken värre, inte bättre? Angreppet vid Notre Dame tycks vara ett fall som författaren Daniel Pipes har kallat "plötslig jihadsyndrom". [8] Denna term gäller muslimer som, utan att ha tidigare visat tydliga tecken på jihadism ändå plötsligt attackerar.

OM FARID IKKEN verkligen var en så kallad "moderat muslim", illustrerar hans exempel att även så kallade moderata muslimer kan fysiskt attackera oss. Den enkla sanningen är att vissa påstådda moderata muslimer ljuger. Begreppen taqiyya och kitman tillåter muslimer att ljuga och förfalska sina avsikter gentemot icke-muslimer. Denna strategi är allmänt praktiserad bland islamiska terrorister. En annan möjlighet är att en moderat muslim plötsligt kan bli militant inom en mycket kort tid. Denna plötsliga förändring kan utlösas av politiska eller personliga erfarenheter, till och med triviala. Som science fiction-fan har jag tidigare jämfört islam med filmen The Matrix från 1999. I filmen kan alla som är anslutna till matrisen när som helst bli systemansvariga och döda de som uppfattas som ett hot mot systemet . Detta är en bra analogi för islam. Den som identifierar sig med islam kan plötsligt bli islamiska agenter och döda dem som uppfattas som ett hot mot systemet. I själva verket betyder det att vi inte kan förlita oss på så kallade moderata muslimer. De kan plötsligt och utan varning vända sig mot oss och attackera oss. De enda vi kan lita på i viss utsträckning är ex-muslimer, individer som helt övergivit och offentligt distanserat sig från islam."

KÄLLA Gates of Vienna: When Journalists become Terrorists by Fjordman
Övers. till svenska: Dag Selander, MXp

Den "svenske" journalisten och doktoranden Farid Ikken blev terrorist utanför Notre Dame.

Under Ramadans 13 första dagar har 809 dödats i 73 attacker.

Hur många flera kommer att dödas under Ramadan 2017? I London, Paris, Stockholm?
FOTNOTER
1. www.dailymail.co.uk/news/article-4579792/Footage-shows-student-attacking-French-police-hammer.html - Revealed: Footage shows the moment ISIS-supporting Algerian student shouting ‘this is for Syria’ attacks French police with a hammer before being shot and wounded. 7 June 2017.

2. sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2054&artikel=6712069 Man arrested over Paris attack lived in Sweden. June 7, 2017.

3. www.friatider.se/svensk-terrorist-som-angrep-fransk-polis-med-hammare-jobbade-som-journalist-p-sr “Svensk” terrorist som angrep fransk polis med hammare var känd SR-journalist. June 7, 2017.

4. sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6711896 Mannen som sköts i Paris har levt i Sverige. June 7, 2017.

5. www.expressen.se/nyheter/attackerade-polis-i-paris-har-studerat-till-journalist-i-sverige/ Farid Ikken misstänks för Paris-attacken. June 7, 2017.

6. www.journalisten.se/nyheter/de-vann-journalistpris-mot-diskriminering De vann journalistpris mot diskriminering 29.10.2009

7. www.thelocal.se/20170607/paris-hammer-attack-suspect-worked-as-a-journalist-in-sweden-report Paris hammer attack suspect worked as a journalist in Sweden: report. June 7, 2017.

8. www.danielpipes.org/blog/2008/01/sudden-jihad-syndrome-its-now-official Sudden Jihad Syndrome — It’s Now Official. By Daniel Pipes, Jan 2, 2008..

AKTUELLT: Läs även andra intressanta bloggar om: Farid Ikken, Arnaud Mercier, Notre Dame, Fjordman ::

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Kontakt
Prenumerera och dela

Till bloggens startsida


Kategorier


MERIT WAGER om migration

JAG HAR SKRIVIT OM DETTA VANSINNIGA I ATT SVERIGE tar in människor utan att veta vilka de är – alltså utan krav på att de ska styrka sin identitet. Inga afghaner, till exempel, styrker sin identitet. De har falska handlingar som smugglarna försett dem med och med dem som grund tillåter staten Sverige att de ges uppehållstillstånd här med allt vad det innebär av förmåner, utan att vi vet om de begått grova brott i hemlandet eller om de har några syl- eller skyddsskäl överhuvudtaget. De har till och med getts – och ges kontinuerligt – medborgarskap i okänd identitet. Trots att det inte på något sätt är en mänsklig rättighet att få medborgarskap i Sverige! Det minsta invånarna och medborgarna i en civiliserad rättsstat måste kunna kräva är att staten inte gör okända människor, medborgare i andra stater, till medborgare i Sverige! Det har jag ifrågasatt och rapporterat om så många gånger att det inte går att räkna.

JAG HAR SKRIVIT OM DETTA VANSINNIGA I ATT SVERIGE har låtit tiotusentals människor söka asyl i en påstådd ålder som med stor sannolikhet i väldigt många fall har varit påhittad. Inga krav på styrkande av ålder (lika lite som styrkande av identitet) har ställts. Säger en 28-åring att han är 17 år gammal, då är han 17 år gammal. Likaså om en 36-åring med glesnande hårväxt, rynkor och ett utseende som klart motsäger hans påstående om att han är 16 eller 17 år gammal, så har det accepterats. Det har jag rapporterat om så många gånger att det inte går att räkna.

JAG HAR SKRIVIT OM DETTA VANSINNIGA I ATT SVERIGE accepterar förfalskade handlingar, lögner, asylbedrägerier, stölder och missbruk av svenska pass, att ambassader sålt visum, asylsökande med dubbla, trippla och – om jag minns rätt: upp till åtta olika identiteter. Det har jag rapporterat om så många gånger att det inte går att räkna.

ALLT DETTA finns det tillgänglig information om här på den här sidan sedan långt, långt innan journalister och politiker började sin sanslöst snigelartade omvändelse vilken sker enbart för att det inte längre går, hur gärna de än hade velat fortsätta, att låtsas som om svart är vitt och vitt är svart.

KÄLLA Margit Wager: Varför har ni inte lyssnat på oss?

Arkiv