MXp

Reflektioner om samhälle, yttrandefrihet & demokrati

Merzek Botros: "Salafismen ökar i Sverige"

Publicerad 2018-07-06 17:00:25 i Salafismen,

Dagen


Elever som vägrar dricka ”kristet” vatten. Unga killar som spottar på obeslöjade kvinnor. Salafismen växer sig starkare i Sverige. Bilden bekräftas av Merzek Botros, pastor i en arabisk församling.

På flera platser i Sverige har salafismen - en fundamentalistisk inriktning inom islam - vuxit sig allt starkare, skriver Försvarshögskolan i en rapport, som publicerades nyligen.

[ http://www.dagen.se/nyheter/ny-rapport-salafism-i-sverige-starkare-an-tidigare-1.1165732 ].Genom påtryckningar och hot påverkar salafister vardagen för både muslimer och andra i omgivningen.

I rapporten finns en rad avskräckande exempel, här är några som citeras av TT:
I Borås sätts unga från tidig ålder i koranskolor och får lära sig att inte beblanda sig med det motsatta könet. Enskilda elever dricker inte skolans vatten och får inte måla med vattenfärg eftersom vattnet är ”kristet”.

I Västerås förekommer religiös påverkan blandat med kriminalitet. ”Det kan handla om ett gäng grabbar som kommer in i en matbutik. Har kassörskan inte slöja på sig tar de vad de vill ha utan att betala, de kallar kassörskan för svennehora och spottar på henne”, berättar en polis i rapporten.

I Göteborg uppmanade salafister vid förra valet andra att inte rösta efter det var ”haram” (förbjudet).

[ http://www.dagen.se/nyheter/pastorn-merzek-botros-salafismen-okar-i-sverige-1.1167393 ].SVERIGE har blivit drömlandet i Europa för allehanda islamextremister.


H/T Daniel Berger


Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2018-07-06 22:21:05

Sverige är inte Sverige längre utan har blivit invaderat av Socialdemokrati.


Nu är Sverige Socialdemokratien.


Arne Strand.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om MXp


Kontakt


Min profilbild

Dag Selander

KontaktPrenumerera och dela

Till bloggens startsida


Kategorier


Arkiv