MXp

Reflektioner om samhälle, yttrandefrihet & demokrati

Genusvansinnet: Förskolan, "hen" och Pippi och Emil

Publicerad 2018-09-08 02:56:30 i Sverige,

Vid


Alla barn ska kallas för ”hen”, pojkar pressas att bära klänning och Astrid Lindgren-böcker har slängts i normkritikens namn. Det är verkligheten på en kommunal förskola i södra Sverige. – En dag viskade en flicka i mitt öra: ”Är jag en pojke eller flicka?”, berättar en av barnskötarna på förskolan.

När Anna började arbeta på en sydsvensk förskola för omkring två år sedan höll hon på att få en chock. En flicka hade kommit fram till henne och visat sin tröja med en fjäril på, varpå Anna hade sagt: ”Oj, vad fin!”. Men det skulle hon inte ha sagt. Genast kom en av de andra pedagogerna fram till henne och sade att man inte får säga till barnen att något de har på sig är fint, eller att de är söta.

Anna försökte därefter tänka på hur hon uttryckte sig, men snart märkte hon att det inte var det enda hon skulle behöva tänka på. När hon sade ”han” eller ”hon” om barnen fick hon nya bannor.

– ”Du får inte könsbestämma barnen. Vi säger hen”, sade min kollega, berättar Anna.

Detta märktes även när Anna skulle läsa böcker för barnen. Personalen hade tagit Tipp-Ex och strukit över alla ”han” och ”hon” och i stället skrivit dit ett ”hen”.KÄLLA: Världen idag Genusdagis slängde alla böcker om Pippi och Emil

Kommentar Man kan knappt tro att det här genus-tramset är sant...


H/T: Daniel BergerKommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2018-09-08 08:55:20

Fy Fan for de Svenska Socialdemokraterna !.

Begriper inte att Jämlikheten sitter i vad vi är och inte i vad vi gor.

Arne Strand.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om MXp


Kontakt


Min profilbild

Dag Selander

KontaktPrenumerera och dela

Till bloggens startsida


Kategorier


Arkiv