MXp

Profetiska reflektioner om samhälle, yttrandefrihet & demokrati

HALAL-KYCKLING I SVENSKA BUTIKER

Publicerad 2014-03-28 18:35:00 i Islamisering,


Om du går runt i dagligvarubutiker som till exempel ICA MAXI, Willys, KONSUM och City Gross och ska köpa kyckling, så vet du mestadels inte om varorna är halalslaktade. Går man däremot in i butiker som 'All världens mat' och 'Orient Livs' så är allt halalslaktat.

En och annan bryr sig inte. Men andra icke-muslimer bryr sig. Ett kalaspris lurar i frysdisken. FirstPrice och 2 kg kyckling för halva priset. Först när du kollar förpackningen där hemma, upptäcker du ett ynka litet info om att det här är Halal.

Muslimen vill ha varan slaktad vänd mot Mecca och halsuppskuren och helgad åt Allah. Icke-muslimer som är kristna vill definitivt inte ha avgudaoffer på spisen och matbordet. FirstPrice-kycklingen fick gå till avfallsboxen och återvinningscentralen.

Coop har en särskild Halaldisk. Det är en tydlig info både för landets 500 000 muslimer och de övriga 8 500 000 icke-muslimerna med en hel del kristna.

Dagligvarubutikerna är skickliga på att skylta för sina varor. Det är hög tid att låta alla icke-muslimer få information om var halal och icke-halal finns. De matbutiker som förstår att varudeklarera bör kunna ro hem både en och annan marknadsandel.

AKTUELLT: Läs följande intressanta bloggar om: halal, halalslakt, ICA, Willys, KONSUM, City Gross, Orient Livs, All världens mat, Mecca, Allah ::

Om MXp:


Kontakt


Min profilbild

Dag Selander

KontaktPrenumerera och dela

Till bloggens startsida


Kategorier


Arkiv