MXp

Profetiska reflektioner om samhälle, yttrandefrihet & demokrati

Margot Wallström har en hemläxa att göra om Palestina och Israel

Publicerad 2014-10-30 15:49:43 i Politik,


DETTA ÄR DAGENS HEMLÄXA FÖR MARGOT WALLSTRÖM: Lyssna till vad Fader Gabriel Naddaf har att säga om Palestina och Israel. Och känner Margot Wallström till vad Palestinas stadgar enligt PLO/Fatah och Hamas har att säga om utplånandet av judar och den judiska staten?

Gabriel Naddaf talar för människorättsgruppen UN Watch i FN: s råd för mänskliga rättigheter (23/09/2014).Svensk utrikespolitik måste grundas på verkligheten och inte på Margot Wallströms "starkt förvrängda verklighetsuppfattning" som Lennart Eriksson på Sapere Aude skriver.

Om Sahlinismen med Fredrik Reinfeldt förvandlade Sverige till världens öppnaste land för alla världens asylsökande, så tycks Sahlinismen med Margot Wallström förvandla Sverige till en utrikespolitisk härdsmälta av vänsterillusioner.

Fader Gabriel Naddafs tal i FN nedan är en nödvändig hemläxa för Margot Wallström:TRANSKRIPT
TALET I FN AV GABRIEL NADDAF:


President, jag talar till er på uppdrag av UN Watch.

Stående inför er är Fader Gabriel Naddaf, en kristen medborgare från Nasaret, den stad där Kristus växte upp och verkade.

Bästa ledamöter, medan jag står framför er i dag är jorden i Mellanöstern indränkt med blod av kristna som dödas dagligen.

Vet ni att i början av 20-talet var de kristna 20 % av befolkningen i Mellanöstern?

Idag utgör de bara 4 %.

Vet ni att under de senaste åren har cirka 100 000 kristna dödats årligen? Och varför? Inte för något brott som de har begått, utan bara för att de tror på Kristus.

Bara i Irak har mer än 77 % av de kristna flytt sedan år 2000 förutom tusentals dödade och utvisade.

Cirka 2 miljoner kristna levde i Syrien men i dag är de färre än 250 000.

Kristna i dessa länder behandlas som andra klassens medborgare; de utsätts för rasistisk, religiös, ekonomisk och social diskriminering.

Varför händer detta? Endast på grund av deras religion, en religion som förespråkar kärlek och fred mellan människor.

Kristna i Mellanöstern är marginaliserade; nekas sina rättigheter, deras egendom stjäls, deras heder kränks, deras män dödas och deras barn drivs på flykt.

Vart ska de ta vägen? Och vem kommer att försvara dem? Och vem kommer att skydda deras egendom?

Om vi ​​tittar på Mellanöstern, President, inser vi att det finns bara en säker plats där de kristna inte förföljs.

Det finns ett ställe där de är skyddade, åtnjuter religionsfrihet och yttrandefrihet där de kan leva i fred och inte utsätts för dödande och folkmord.

Det är Israel - det land jag bor i. Den judiska staten är den enda säkra platsen där de kristna i det heliga landet lever i trygghet.

Kristna och judar bor i Israel, inte bara därför att Kristus ursprungligen var jude, född i det judiska Betlehem, utan därför att de delar ett gemensamt öde och en sann förhoppning om att samexistera i fred.

Uttrycker världen sin erkänsla för att Israel skyddar dessa kristna? Många i det internationella samfundet har valt att kritisera Israel.

Detta är i mina ögon ett dubbelt brott: genom att göra detta hjälper det internationella samfundet dem som strävar efter att förinta judar, kristna, druser och yazidier för politiska ändamål.

Genom att göra så bidrar det internationella samfundet tyvärr till att förvärra den humanitära krisen i Mellanöstern.

Det orsakar kristna att lämna landet för att söka en fristad nånstans i världen.

Det är dags för världen att vakna och inse sanningen om dem som strävar efter att förgöra den judiska staten.

De påskyndar dödsdomen för kristna i Mellanöstern och det Heliga landet, det land som bevittnade vår Herre Jesu Kristi födelse och liv.

Om de lämnar landet vilka blir kvar?

Jag, Fader Gabriel Naddaf från Nasaret, står inför er och vädjar: O, världens ledare och anhängare av fred, stoppa dem som vill förstöra den enda fria judiska staten i regionen.

Den är den enda tillflykt som välkomnar och skyddar alla sina medborgare. Det är den enda plats som inte försöker driva bort kristna, tvinga dem att lämna sitt land i sökandet efter trygghet.

Jag ber er från djupet av mitt hjärta att höra ropet från de kristna i Mellanöstern innan det är för sent och ni enbart kan läsa om dem i historieböckerna.

Tack, President.

Översättning: Dag Selander, MXp

AKTUELLT: Läs även andra intressanta bloggar om: Margot Wallström, Palestina, Gabriel Naddaf, FN, utrikespolitik ::

Om MXp:


Kontakt


Min profilbild

Dag Selander

KontaktPrenumerera och dela

Till bloggens startsida


Kategorier


Arkiv