MXp

Profetiska reflektioner om samhälle, yttrandefrihet & demokrati

Sluta förneka det uppenbara att islam är ett problem

Publicerad 2014-09-30 20:03:59 i Islamisering,


GEERT WILDERS skriver häromdagen på Gatestone Intitutes sajt om islam och ISFÖR ATT BESEGRA IS borde vi göra mer än bara bomba dess fästen i Mellanöstern; vi borde inte längre blunda för islams våldsamma karaktär. Vi borde kräva av dem som bosätter sig i våra länder att de förkastar de värderingar som är oförenliga med våra. Det finns ett stort problem - även i våra länder – orsakat av islams uppmaningar till våld. Först när vi inser denna sanning kommer vi att kunna vinna detta krig som vi befinner oss i.

Även om majoriteten av muslimer är moderata, har tusentals oskyldiga civila över hela väst fallit offer för terrorister inspirerade av islam. IS har meddelat att varje medborgare i väst är ett mål.

70% av de nederländska muslimerna anser att de religiösa reglerna i islam är viktigare än de sekulära lagarna i det land där de bor, enligt en undersökning december 2013 av professor Ruud Koopmans, Humbolt University, Berlin.

En militärallians ledd av USA bombar för närvarande IS den Islamiska staten styrkor i Irak och Syrien. Många europeiska länder, till exempel Storbritannien, Frankrike, Nederländerna och andra, eltar i denna offensiv. IS är dock inte bara ett hot mot Mellanöstern utan också mot våra egna länder. Förekomsten av hundratals muslimer i IS:leden födda i väst, som bär västerländska pass, är en enorm inhemsk säkerhetsrisk. Vare sig vi vill det eller inte, har kriget också kommit till våra gator.

Och vare sig vi gillar det eller inte så har islam allt att göra med det. "Ingen religion tolererar dödandet av oskyldiga," sa president Obama nyligen. David Cameron tillfogade om IS-terroristerna: "De påstår sig göra detta i islams namn och det är nonsens, Islam är en fredens religion. De är inte muslimer, de är monster.".

Det tråkiga är att även de faktiskt är monster, de är också muslimer. Oavsett vad Obama och Cameron säger hämtar IS och andra terroristgrupper hämtar inspiration från koranverser, såsom Sura 47: 4: "När ni möter de otrogna, slå dem i nacken och när ni har orsakat ett blodbad bland dem, fäst dem fast i ett band."

Även om majoriteten av muslimer är moderata har tusentals oskyldiga civila över hela Västvärlden fallit offer för terrorister inspirerade av islam. Den 9/11 2001 flög Mohamed Atta och hans medbrottslingar flygplan in i New Yorks tvillingtorn. I mars 2004 bombade Jamal Zougam, en marockansk-född spansk medborgare, och hans vänner fyra pendeltåg i Madrid. I november 2004 skar Mohammed Bouyeri, en holländare av marockanskt ursprung, halsen av islamkritikern Theo van Gogh i Amsterdam. I juli 2005 mördade Hasib Hussain och tre andra hemsnickrade brittiska självmordsmördare 52 civila på Londons kollektivtrafik. I mars 2012 sköt Mohammed Merah, en fransman med algeriskt ursprung, en rabbin och tre barn framför en skola i Toulouse. I april 2013 dödade de tjetjenska bröderna Tamerlan och Dzhokhar Tsarnaev tre åskådare på Boston maraton med tryckkokarbomber. I maj 2013 halshögg Michael Adebolayo, en brittisk medborgare av nigeriansk härkomst, soldaten Lee Rigby på öppen gata i London. I maj mördade Mehdi Nemmouche, en fransk medborgare av algeriskt ursprung, fyra personer på Judiska museet i Bryssel.

Atta, Zougam, Bouyeri, Hussain, Merah, Tsarnaev, Adebolayo, Nemmouche, de var alla muslimer, de flesta av dem med västerländska pass. Det är farligt att förneka verkligheten eftersom det skapar otrygghet. Att bomba IS i Syrien och Irak samtidigt som man vägrar se problemen hemma kommer att få katastrofala följder.

Det diskuteras mycket om stödet bland muslimer i Väst för IS och liknande organisationer som utkämpar jihad och som syftar till att införa islamisk sharialag i våra samhällen. En undersökning utförd av ICM Research i juli förra året visade att 16% av alla invånare i Frankrike och 7% av invånarna i Storbritannien har en positiv syn på IS. I maj 2013 visade en undersökning av Ahmed Ait Moha Motivaction, ett forskningsinstitut i Amsterdam, att 73% av de nederländska muslimerna betraktar holländska muslimer som kämpar i Syrien som hjältar jämfört med endast 3% av den inhemska holländska befolkningen. I december förra året visade en undersökning av professor Ruud Koopmans vid Humboldt-universitetet i Berlin att över 45% av tyska muslimer och 70% av nederländska muslimer anser att de religiösa reglerna i islam är viktigare än de sekulära lagarna i det land där de bor.

Varje dag kan jag känna den kalla skuggan av islam. I november kommer det att vara exakt tio år som jag har levt under ständigt polisskydd. Vart jag än går, följer beväpnade poliser med mig för att skydda mig mot islamiska grupper som har lovat att mörda mig eftersom de inte håller med min uppfattning att islam inte är en religion av fred. I dag tio år senare har IS meddelat att varje medborgare i Väst är ett mål.

För att besegra IS borde vi göra mer än att bara bomba deras befästningar i Mellanöstern; vi borde inte längre blunda för islams våldsamma natur. Vi borde kräva att de som bosätter sig i våra länder förkastar sina värderingar som är oförenliga med våra.

Förra veckan föreslog jag i det nederländska parlamentet att vi ber alla människor från muslimska länder som vill vara medlemmar i vårt samhälle att avlägga en ed. I denna ed måste de uttryckligen ta avstånd från sharialagar och de våldsamma verserna i Koranen. De som inte vill avlägga eden är inte längre välkomna. De bör lämna vårt land på en gång. Denna åtgärd tvingar oss att se verkligheten som Obama, Cameron och andra västerländska ledare vägrar att se: det finns ett stort problem - även i våra länder - som orsakas av islams uppmaningar till våld.

Först när vi inser denna sanning kommer vi att kunna vinna kriget vi befinner oss i.

Texten ovan om att sluta upp med att förneka det uppenbara: Islam är ett problem skrivs av den politiker i Europa som vet mest om vad islam verkligen är. Han har levt 10 år under islamiskt dödshot.

Obama, Cameron och övriga Europapolitiker som till exempel Fredrik Reinfeldt och Carl Bildt ser inte islams våldsamma natur.

Vad kommer detta förnekande av islams våld att innebära för Sverige?AKTUELLT Ref. Den Korte Avis: Politikere og embedsmaend aner intet om islam, Jihad i Malmö: Wilders om kalifatet och Europa, Läs även andra intressanta bloggar om: IS, ISIS, terror, våld, Obama, Cameron, Reinfeldt, Bildt, Wilders ::

Om MXp:


Kontakt


Min profilbild

Dag Selander

KontaktPrenumerera och dela

Till bloggens startsida


Kategorier


Arkiv