MXp

Profetiska reflektioner om samhälle, yttrandefrihet & demokrati

RIKSDAGEN Prinsessorna på ärten och strutspolitiken

Publicerad 2017-01-31 11:19:00 i Demokrati,

STRUTSPOLITIKEN i Riksdagen med sjupartihönshuset har utvecklats till ett rent Gökbo.

Samtidenkrönikan (utdrag) nedan är enda lösningen för att komma till rätta med galenskapen.BILDKÄLLA: Sprickan!

[...] [S]nart läge för SD att begära misstroende mot Löfvén och därmed hela regeringen. Samtliga allianspartier säger sig vilja byta regering. Det vore ju synnerligen intressant att se hur allianspartierna skulle rösta i riksdagen. Om de tre tvekande allianspartierna inte röstade för misstroendet så skulle SD få ett oerhört kraftfullt vapen i nästa val, om det nu blir ett extra val eller ordinarie 2018. ”Ni hade kunnat vara med och fälla regeringen Löfvén men ni avstod!”

Det bästa för Sverige vore att de tre prinsessorna på ärten; Annie Lööf, Jan Björklund och Ebba Busch Thor lämnade strutspolitiken och för en gångs skull agerade kraftfullt i linje med de icke socialistiska medborgarnas vilja.

Men det förefaller tyvärr som om de saknar självförtroende eller, som man säger, ”guts”. ”No guts, no glory”!

I valet mellan ”passivitet” och ”aggressivitet” borde SD välja det senare, det vill säga begära misstroendevotum mot Löfvén och därmed hela regeringen. Det vore inte minst en ”investering” inför nästa val till riksdagen, extra eller ordinarie. Det enda allianspartierna tycks vara helt ense om är viljan att vräka Löfvén över ända och få till stånd en ny icke-socialistisk regering. Om då möjligheten yppar sig och man inte tar den kommer väljarnas dom rimligtvis att bli hård.


Läs Krönikan Misstroendevotum ett gyllene tillfälle i Samtiden.


AKTUELLT: Läs även andra intressanta bloggar om: Riksdag, Regering, Löfven, Anna Kinberg Batra, Jimmie Åkesson, Annie Lööf, Jan Björklund, Ebba Busch Thor ::

Om MXp:


Kontakt


Min profilbild

Dag Selander

KontaktPrenumerera och dela

Till bloggens startsida


Kategorier


Arkiv