MXp

Profetiska reflektioner om samhälle, yttrandefrihet & demokrati

Därför kommer jag och andra utsatta rösta på SD

Publicerad 2018-07-30 11:34:14 i Valet 2018,

DEBATT. Varför kommer jag att rösta på Sverigedemokraterna i höst?

JONAS THORNELL, före detta högskolelärare i psykologi inom Polis- och Vårdutbildningar, numera frilansande kulturarbetare, förklarar varför.Aftonbladet

UTDRAG ur debattartikeln:
- DET HANDLAR INTE huvudsakligen om frågorna rörande invandring och integration. Det bottnar i en allmän men djupt liggande psykologisk reaktion över att välfärden i Sverige urholkats under de senaste åren.

- SVERIGEDEMOKRATERNAS numera omfattande stöd från oss som tidigare röstat på andra riksdagspartier har förklaringar att söka i form av allmän besvikelse, snarare än genuina sympatier för deras särpräglade politik med invandrarfrågor som huvudfokus.

- SOCIOEKONOMISKT svaga grupper i det svenska samhället har fått det sämre till följd av framför allt Alliansens politik, men även Socialdemokraterna visar föga sympatier för den växande del av populationen som på senare år kommit att benämnas prekariatet. Det vill säga medborgare med låga eller inga inkomster – frilansare, timanställda, sjuka och arbetslösa som är beroende av den förnedrande formen av bidrag som kallas försörjningsstöd.


SVERIGEDEMOKRATERNA har en partiposition i valmanskåren som är överlägsen alla andra partier.

Inför Valet 2010 sas SD vara bl.a. ett missnöjesparti av rasistiska unga arga män.

Inför Valet 2014 sas SD bl.a. vara främlingsfientliga fascister.

Inför Valet 2018 utgör bl.a. Jonas Thornells debattartikel ett exempel på en mångfald grupperingar, vilka allt tillsammans gör SD till ett hela folkets parti som inget annat...


KÄLLA Aftonbladet: Därför kommer jag och andra utsatta rösta SD...


H/T: Daniel BergerOm MXp


Kontakt


Min profilbild

Dag Selander

KontaktPrenumerera och dela

Till bloggens startsida


Kategorier


Arkiv