MXp

Profetiska reflektioner om samhälle, yttrandefrihet & demokrati

'Polska och ungerska födelsetal på uppgång'

Publicerad 2018-10-19 11:28:09 i Europa,

Polen 500+

Samtidigt som födelsetalen i Sverige och resten av Europa ständigt sjunker är trenden en helt annan i Polen och Ungern. Tack vare en generös familjepolitik har de två ländernas nationalkonservativa regeringar lyckats öka födelsetalen – helt utan invandring från Mellanöstern och Afrika.

«Där [i Polen och Ungern] visar statistiken nämligen på ökade födelsetal och Polen kunde nyligen redovisa att man under 2017 slog ett nytt rekord i barnafödande, nämligen 402 000 nyfödda under 2017.

Detta är den högsta siffran på flera år, hävdade den polska familjeministern ELZBIETA RAFALSKA i en intervju den 5 oktober. De höga födelsesiffrorna är enligt ministern ett bevis för att den nationalkonservativa regeringens program ”500+” har gett resultat. Regeringspartiet Lag och rättvisa har inom ramen för programmet genomfört ett vallöfte om att ge varje familj med två till tre barn 500 zloty (motsvarande cirka 1200 kronor) per barn i månaden. Fattigare familjer får samma summa i barnbidrag om de bara har ett barn. Programmet hävdas också ha minskat fattigdomen i landet.»


https://www.nyatider.nu/polska-och-ungerska-fodelsetal-pa-uppgang/

H/T: Daniel Berger

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om MXp:


Kontakt


Min profilbild

Dag Selander

KontaktPrenumerera och dela

Till bloggens startsida


Kategorier


Arkiv