MXp

Reflektioner om samhälle, yttrandefrihet & demokrati

Riksdagskandidat (M) hoppade på systers mage: ”Du vill bli svensk!”

Publicerad 2018-09-07 16:40:38 i Valet 2018,

SamNytt

Ismaiil Mahamed Mahamuud (M) sitter i Katrineholms bildningsnämnd och kandiderar för Moderaterna till riksdagen. Samtidigt är han dömd för misshandel av sin då 18-åriga syster. Systern utvisades från Sverige medan den kriminelle mannen stannade kvar. ”Min advokat sa att det inte är något problem”, uppger han till Samhällsnytt.

I två val i rad har Ismaiil Mahamed Mahamuud från Katrineholm stått på Moderaternas riksdagslista. Utöver detta representerar han partiet i sin kommuns bildningsnämnd och fram tills nyligen satt han i Sörmlands landstings hållbarhetsberedning.

Idag kan Samhällsnytt berätta att mannen är dömd för misshandel av sin 20 år yngre syster vid fyra tillfällen. Familjen kom till Sverige från Somalia som asylsökande och bodde i en av Migrationsverkets lägenheter i Gimo.

Vid ett tillfälle blev riksdagskandidaten uppretad över att hans syster hade besökt sin svenska kontaktperson på eget bevåg. I domen finns följande händelsebeskrivning att läsa:

”Han slog till henne med öppen hand i ansiktet vilket hade till följd att huvudet slog i väggen. Slaget gjorde ont och hon fick ett märke på kinden. När han slog henne skrek han ”du vill bli svensk”.

När hon låg på golvet sparkade Ismaiil henne. Han utdelade fem eller sex sparkar. Sparkarna träffade på bröstet, armarna och axeln. Det var hårda sparkar som gjorde ont. Hon fick svårt att andas.”https://samnytt.se/riksdagskandidat-m-hoppade-pa-sin-systers-mage-du-vill-bli-svensk/H/T: Daniel Berger

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om MXp


Kontakt


Min profilbild

Dag Selander

KontaktPrenumerera och dela

Till bloggens startsida


300px


Kategorier


Arkiv