MXp

Profetiska reflektioner om samhälle, yttrandefrihet & demokrati

KRONANS KOLLAPS OCH KLIMAT-SVINDELN (SwebbTV)

Publicerad 2019-04-28 12:04:00 i Ekonomi, Klimatet,

"Kronan fortsätter falla - enligt SwebbTV - och Lars Bern uttrycker oro för att detta inte går att komma till rätta med. Vi har målat in oss i ett hörn med stigande skulder och vikande ekonomi. Sveriges bytesbalans, som har varit stark, försämras nu trots att kronans värde faller. Dessutom finns risk för en fullständig bankkollaps om räntorna stiger. Vid förra finanskrisen gick bankerna till statsmakterna för att få hjälp. De nya regelverken innebär att man istället kan ta insättarnas pengar.

Kronan har fallit med 20 % de senaste fem åren och med över 30% sedan den släpptes fri 1992.

Fram till 70-talet höll svenska kronan jämna steg med schweizerfrancen medan det i dag går nästan 10 kronor på en franc.

Vi diskuterar klimatsvindeln och de s.k. hållbara fonderna med investeringarna som ofta är ren bluff. Pengarna är sannolikt mindre hållbara där än vid investering exempelvis i olja eller kol eftersom efterfrågan på detta fortsätter stiga under överskådlig tid.

Vi diskuterar också en fråga från en förälder som oroar sig över att skolan serverar klimatanpassad mat vilket innebär vegetarisk mat, margarin och lättprodukter.

Lars Bern förklarar att detta helt strider mot människans naturliga kost och att de studier som görs visar att vi bör undvika oljor gjorda på frön, dvs raps-, solrosolja, margarin mm och ha ett intag av mejeriprodukter och animalier.

Dessutom menar han att frigående betande djur inte innebär ett hot mot klimatet."


NÅGRA PERSONLIGA REFLEKTIONER

(1) EKONOMI Sedan 30 år tillbaka har vi som föräldrar sökt inspirera våra barn att undvika att skuldsätta sig. Att leva i en enkel livsstil och ekonomiskt kontant.

(2) KLIMAT-SVINDELN Västerbottensost tillverkade jag (17 år ung, sic!) sommaren 1958 hemma i Bygdeå mejeri. Vikarie för ostmästaren som hade semester under VM-fotbollen. Att jag mycket gärna äter Västerbottensost, smör & andra mejeriprodukter (och för den delen också Cheddar) torde därför vara uppenbart.

PERSONLIGT LARS BERNs och SwebbTV:s video om Kronan & Klimat-svindeln delas till 100% av undertecknad MXp-utgivare.

Dag Selander

::

Om MXp:


Kontakt


Min profilbild

Dag Selander

KontaktPrenumerera och dela

Till bloggens startsida


Kategorier


Arkiv